Ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real» χαρακτηρίζει το 2013 «έτος ορόσημο» για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ,  και προσθέτει ότι «ο οικονομικός στόχος για φέτος είναι τα 2,6 δισ. ευρώ».

  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αθανασόπουλος διαβεβαιώνει, ότι δεν υπήρξαν παρασκηνιακές πιέσεις προς το Ταμείο για τον διαγωνισμό της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), ούτε για άλλον διαγωνισμό και τονίζει:

  “Δεν πρόκειται να γίνουν πωλήσεις σε ασύμφορες τιμές, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στα μελλοντικά κέρδη του επενδυτή που θα αγοράσει περιουσιακό στοιχείο”.

  Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του προγράμματος, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει ότι επιδιώκεται να ολοκληρωθούν πριν από το Πάσχα οι διαγωνισμοί για τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, τα έξι ακίνητα του εξωτερικού και ενδεχομένως την Αφάντου της Ρόδου.

  Ταυτόχρονα, ξεκινούν οι διαγωνισμοί της ΕΥΑΘ, των ακινήτων στην Αττική Οδό, του ΟΔΙΕ, των είκοσι οκτώ κτιρίων για πώληση ή επαναμίσθωση, ενώ δρομολογούνται και δεκαπέντε νέοι διαγωνισμοί έως το τέλος του εξαμήνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr