Σοκ σε 75.000 συνταξιούχους: Θα επιστρέψουν 1.300 ευρώ στο Δημόσιο ο καθένας!

Σοκ σε 75.000 συνταξιούχους: Θα επιστρέψουν 1.300 ευρώ στο Δημόσιο ο καθένας!

Σοκ από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών σε 75.000 συνταξιούχους, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς,

Όπως ανακοινώθηκε 75.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι ήδη ζουν στα όρια της φτώχειας, θα κληθούν από τον επόμενο κιόλας μήνα να επιστρέψουν πίσω στο Δημόσιο 93 εκατ. € (!) καθώς είχε γίνει λάθος στην καταβολή των συντάξεων το 2013 και τους είχαν πιστωθεί παραπάνω χρήματα!

Για το λάθος αυτό, για το οποίο δεν ευθύνονται φυσικά οι συνταξιούχοι, το υπουργείο Οικονομικών τους καταλογίζει χρέος 1.300 ευρώ στον καθένα, το οποίο θα εξοφληθεί σταδιακά, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο.

Έτσι θα τους παρακρατείται κάθε μήνα από ένα συγκεκριμένο ποσό (δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα είναι αυτό και για πόσους μήνες θα ισχύσει) μέχρι να εξοφληθεί το χρέος για το οποίο δεν ευθύνονται οι ίδιοι!

Το λάθος είχε γίνει το 2013 (!) με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι που έλαβαν τα παραπάνω χρήματα να μην το δηλώσουν στην εφορία και εντοπίστηκε τώρα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και τα χρήματα που θα επιστραφούν στο Δημόσιο θα πάνε κατευθείαν στο πρωτογενές πλεόνασμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα αυτά ενώ με το ζόρι οι ίδιοι βγάζουν το μήνα, τώρα έρχεται το ΓΛΚ να τους πάρει χρήματα και αυτό για αρκετούς μήνες θέτοντας την ήδη τραγική οικονομική τους κατάσταση σε ακόμη πιο οριακά επίπεδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.