Εννέα θέματα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικα, μεταξύ των οποίων η πορεία των μεγεθών του προϋπολογισμού, τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, οι διαρθρωτικές αλλαγές, η ανεργία, η φορολογική διοίκηση -θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την τρόικα-, οι αποκρατικοποιήσεις και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Επίσης, ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε στην.. αναποτελεσματικότητα κάποιων μέτρων, ενώ ο υπουργός σύμφωνα με πληροφορίες θα πιέσει στην επόμενη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα πετρελαιοειδή.

Παρ’όλα αυτά τη δύσκολη συζήτηση για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων θα την κάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης στη σύσκεψη που θα έχει με την τρόικα σήμερα.

Η επιχειρηματολογία της ελληνικής πλευράς αναμένεται να είναι οτι τα τελευταία δύο χρόνια οι υπάλληλοι του δημοσίου έχουν μειωθεί κατά 80.000 χωρίς να χρειαστούν απολύσεις.

Ωστόσο, μικρές είναι οι ελπίδες επιτυχίας, καθώς η τρόικα επιμένει για το θέμα, το οποίο αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση.

Μέσα στη βδομάδα οι επικεφαλής της τρόικα θα συναντηθούν και με άλλους υπουργούς, ενώ με τον πρωθυπουργό αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr