Γενικευμένη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους: Την είχαν απορρίψει 20 ημέρες πριν – Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Γενικευμένη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους: Την είχαν απορρίψει 20 ημέρες πριν – Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Εντύπωση και μεγάλα ερωτηματικά άφησε χθες ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφορικά με την «στροφή» 180 μοιρών της επιτροπής σχετικά με την χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όταν πριν από 20 ημέρες η ίδια επιτροπή στο αποκορύφωμα της πανδημίας είχε αποφανθεί αρνητικά.

Συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ερωτώμενος για το αν πρέπει να φοράμε μάσκες αφού είχε αναφερθεί στους κινδύνους λανθασμένης χρήσης της μάσκας είπε επί λέξει τα εξής: «Με δεδομένη την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό»​.

Tελικά ποια να πιστέψει ο ελληνικός λαός, την απόφαση της επιτροπής στις 9 Απριλίου ή αυτήν χθες στις 27 Απριλίου;

Κι αν η απόφαση στις 9 Απριλίου είχε ληφθεί με τα πλέον αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα (να θυμήσουμε ότι κάποιοι μιλούσαν για χιλιάδες νεκρούς)

Είκοσι ημέρες μετά τίποτα δεν συνηγορεί ότι η επιδημιολογική κατάσταση έχει επιδεινωθεί και πρέπει να γενικευθεί η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Άρα ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή κάποιοι έχουν μάσκες και θέλουν να τις «ξεστοκάρουν» ή κάποιος θέλει να αποτελειώσει την ελληνική οικονομία ακολουθώντας το γερμανικό μοντέλο χρήσης μάσκας καθώς ουδείς πρόκειται να δεχθεί να κυκλοφορήσει ειδικά στον χώρο της εστίασης (καφέ, μπαρ, ρεστοράν, μπουζούκια) με χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ερωτήματα είναι μεγάλα και πρέπει να απαντηθούν από το υπουργείο Υγείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.