ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο εφιάλτης επιστρέφει: Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει το «αιμοσταγές» ΔΝΤ στην Ελλάδα

Ο εφιάλτης επιστρέφει: Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει το «αιμοσταγές» ΔΝΤ στην Ελλάδα

H Ελλάδα παραμένει στο ΔΝΤ και κατά τα φαινόμενα και όσα δήλωσε στο Reuters κυβερνητικό στέλεχος «Το ζήτημα της αναβολής των πληρωμών προς το ΔΝΤ πρόκειται να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο καθώς η Ελλάδα είναι άγνωστο αν τελικά θα προχωρήσει τις πληρωμές πρόωρης εξόφλησης του χρέους προς αυτό»!

Ο λόγος που η Ελλάδα «πιθανότατα» θα αναβάλλει την πρόωρη αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ); «Πρέπει να ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμά της και να καλύψει τις επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», όπως αναφέρει το Reuters.

Επίσης εξετάζεται η έκδοση εντόκων γραμμάτιων: «Το σχέδιο μας είναι να για έκδοση τουλάχιστον δύο ομολόγων μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να συγκεντρώσουμε περίπου 4 δισ. ευρώ», δήλωσε ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Αλλά, όπως είπε «Ενδέχεται να αναβάλλουμε την πρόωρη αποπληρωμή στο ΔΝΤ, δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση. Θα επανεξετάσουμε το ζήτημα τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να λέει το πότε σχεδιάζει η Ελλάδα να προχωρήσει -αν προχωρήσει- στις πληρωμές.

Ο δανεισμός της χώρας προς το ΔΝΤ, τώρα, είναι περίπου 6 δισ. ευρώ.

«Πριν από τρεις μήνες, η Αθήνα προέβλεπε ανάπτυξη 2,8% για το 2020, αλλά τώρα αναμένει ότι η οικονομία της θα συρρικνωθεί μεταξύ 4,7% έως 8,9%, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της πανδημίας» αναφέρει το Reuters.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι το ΔΝΤ παραμένει στην χώρα. Τουλάχιστον. Και ο εφιάλτης επιστρέφει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.