ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Daily Mail: «Ελπίδα για τον ελληνικό τουρισμό η μη υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών»

Daily Mail: «Ελπίδα για τον ελληνικό τουρισμό η μη υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών»

Η βρετανική εφημερίδα, εκτιμάει πως βρίσκεται στα «σκαριά» συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας ώστε να μην χρειαστεί οι Βρετανοί τουρίστες να μπουν σε 14ημερη υποχρεωτική καραντίνα, όταν φτάσουν στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η Daily Mail αναφέρει πως η Ελλάδα πρότεινε να μην ισχύσει η καραντίνα για τους Βρετανούς τουρίστες και οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν να ξεκινήσουν πτήσεις από τα μέσα Ιουνίου.

Η Ελλάδα, αναφέρει το δημοσίευμα, βρίσκεται υπό καθεστώς οικονομικής πίεσης, λόγω της εξάρτησή της με τον τουρισμό και οι αρμόδιες αρχές σχεδιάζουν πώς θα γεμίσουν τις άδειες παραλίες και τα ξενοδοχεία.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είπε στο BBC ότι θα μπορούσε να άρει τις προϋποθέσεις για τους επισκέπτες από τη Βρετανία, ήτοι την 14ήμερη καραντίνα, εφόσον και η Βρετανία πράξει ανάλογα για τους Έλληνες που φτάνουν εκεί.

Η δήλωση έγινε την ώρα που οι υπουργοί εξετάζουν τις «αεροπορικές γέφυρες» του κορωνοϊού, προκειμένου οι ταξιδιώτες να μετακινούνται μεταξύ χωρών χωρίς την ανάγκη καραντίνας όταν η επιδημία είναι υπό έλεγχο.

Η Βρετανία καθιερώνει από τον Ιούνιο 14ήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο η χώρα θα καθιερώσει 14ήμερη υποχρεωτική καραντίνα σε όσους φτάνουν. Ωστόσο, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με χώρες που θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από το καθεστώς αυτό στο μέλλον, κάνοντας λόγο για τις «αεροπορικές γέφυρες», μια έννοια που συνήθως σχετίζεται με τις στρατιωτικές πτήσεις πάνω από εχθρικό έδαφος.

Χώρες με μικρότερα επίπεδα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ελλάδα, θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από τους αυστηρούς κανόνες.

Η TUI, η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις διακοπές από τις 14 Ιουνίου, με την επιφύλαξη των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι το ενδεχόμενο για αεροπορικές γέφυρες είναι μία επιλογή, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής, ενώ υποστήριξε ότι δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.