«Γέφυρα»: Υπερδιπλάσιες οι αιτήσεις σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα

«Γέφυρα»: Υπερδιπλάσιες οι αιτήσεις σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα

Συνολικά 39.759 δανειολήπτες έχουν εισέλθει μέχρι στιγμής στην ψηφιακή πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση δανείων με υποθήκη στην πρώτη κατοικία όσων επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και από τους 34.872 επισκέπτες της πλατφόρμας οι 31.789 έχουν ήδη άρει το απόρρητό τους και οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί οριστικά ανέρχονται στις 13.806.

Με βάση τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, μόλις το 0,9% των αιτήσεων έχουν κριθεί ως μη επιλέξιμες λόγω υπέρβασης των ανώτατων ορίων οικογενειακού εισοδήματος και μόλις το 0,05% λόγω υπέρβασης του ανώτατου ορίου αξίας κύριας κατοικίας. Δικαιούχοι είναι όσοι πήραν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη την κύρια κατοικία κι έχουν πληγεί από τις συνέπειες του ιού COVID-19, ανεξαρτήτως εάν τα δάνεια αυτά είναι εξυπηρετούμενα ή μη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το πρόγραμμα καλύπτει όχι μόνο όσους έχουν “κόκκινα” δάνεια, αλλά επιβραβεύει και τους συνεπείς δανειολήπτες», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε πως σε μόλις τρεις ημέρες οριστικοποιήθηκαν υπερδιπλάσιες αιτήσεις από ό,τι στους δεκατρείς μήνες ισχύος του προηγούμενου προγράμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.