Νόμος Κατσέλη: Νωρίτερα οι απαντήσεις σε 75.000 εκκρεμείς αιτήσεις

Νόμος Κατσέλη: Νωρίτερα οι απαντήσεις σε 75.000 εκκρεμείς αιτήσεις

Οι περίπου 75.000 εκκρεμείς αιτήσεις σχετικά με τον «νόμο Κατσέλη», αναμένεται όπως όλα δείχνουν, να έχουν πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμεναν απάντηση.

Σύμφωνα με διατάξεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης οι συγκεκριμένες αδίκαστες υποθέσεις που είχαν οριστεί μεταξύ του 2021 και του 2032 θα γίνουν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

​Θα πρέπει λοιπόν να υποβληθούν νέες αιτήσεις και οι δίκες θα γίνονται στο εξής μόνον με έγγραφα, χωρίς ακροαματική διαδικασία.

Στόχος είναι να εκκαθαριστούν δικαστικά γρήγορα το αργότερο ως το 2022 οι σχετικές υποθέσεις, ώστε να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι αν μπορούν να υπαχθούν η όχι στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη και να ρυθμίσουν ανάλογα τις υποθέσεις τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως έγινε γνωστό, προωθήθηκε ήδη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, σε δημόσια διαβούλευση, αφού είχε ήδη τεθεί σε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και σύντομα θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.