ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσία: Έδωσε δάνειο ύψους 1,5 δις ευρώ στη Λευκορωσία

Ρωσία: Έδωσε δάνειο ύψους 1,5 δις ευρώ στη Λευκορωσία

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τόνισε στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, πως η Ρωσία θα χορηγήσει στη χώρα του δάνειο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

​Παράλληλα, δήλωσε πως ο λευκορώσικος λαός πρέπει να λύσει την κρίση μόνος του χωρίς ξένες παρεμβάσεις.

Ο Πούτιν σε δηλώσεις του από τις συνομιλίες που είχε στο Σότσι, οι οποίες μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, εξέφρασε την άποψη ότι η πρόταση του Λουκασένκο για συνταγματική αναθεώρηση ήταν λογική και έγκαιρη.

Οι δύο ηγέτες είχαν στο Σότσι την πρώτη συνάντησή τους ενώπιος ενωπίω μετά τις αμφισβητούμενες λευκορωσικές εκλογές της 9ης Αυγούστου.

Ο Πούτιν είχε συγχαρεί τότε τον Λουκασένκο για τη νίκη του, όμως αργότερα χαρακτήρισε την ψηφοφορία όχι ιδανική.

Στα τέλη Αυγούστου ο Λουκασένκο είχε δηλώσει ότι η Λευκορωσία θα διεξάγει συνομιλίες με την Ρωσία για την αναχρηματοδότηση του κρατικού χρέους της χώρας του με δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

​Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ είχε δηλώσει στη συνέχεια ότι μεταξύ των δύο υπουργείων συζητούνται οι όροι και το ύψος του δανείου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Λευκορωσίας Γιούρι Σελιβέρστοφ είχε δηλώσει ότι το τρέχον έτος η Λευκορωσία πρέπει να αποπληρώσει ποσό ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 2 δισ. δολάρια έχουν ήδη αποπληρωθεί.

​Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της Λευκορωσίας, τον Ιούλιο του 2020 το χρέος της Λευκορωσίας ανέρχονταν στα 18 δισ. δολάρια.

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και οι συλλήψεις

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη τη Λευκορωσία. Χθες Κυριακή η αστυνομία συνέλαβε 774 ανθρώπους, από τους οποίους οι 500 συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα Μινσκ, ανακοίνωσε σήμερα το λευκορωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τουλάχιστον 100.000 διαδηλωτές και έως 150.000, σύμφωνα με παρατηρητές, βγήκαν χθες, Κυριακή, στους δρόμους του Μινσκ για να διαμαρτυρηθούν κατά του Λουκασένκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.