Υπογράφεται η ΚΥΑ για τη χωροθέτηση και τους περιβαλλοντικούς όρους για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης

Υπογράφεται η ΚΥΑ για τη χωροθέτηση και τους περιβαλλοντικούς όρους για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, αποφασίζεται η χωροθέτηση και εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μεγάλης κλίμακας παρέμβαση στη Μαρίνα Βουλιαγμένης.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό των λιμενικών και χερσαίων υποδομών, καθώς και στη συνολική λειτουργία της Μαρίνας Βουλιαγμένης. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια σύγχρονη Μαρίνα, δυναμικότητας 59 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μεγάλου μεγέθους (super και mega yachts).

Η ολική αναδιαμόρφωση της Μαρίνας Βουλιαγμένης, μίας από τις πλέον προνομιούχες στην Αττική, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Η νέα Μαρίνα θα αναβαθμίσει ποιοτικά το τουριστικό προφίλ της περιοχής και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, προσελκύοντας τουρίστες υψηλού εισοδήματος.

Η Μαρίνα βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της χερσονήσου του Λαιμού Βουλιαγμένης. Περιλαμβάνει θαλάσσια ζώνη, επιφάνειας περίπου 110 στρεμμάτων και χερσαία ζώνη, συνολικής έκτασης περίπου 52 στρεμμάτων.

Στη θαλάσσια ζώνη προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις:

– Ανακατασκευή και επέκταση του προσήνεμου μόλου.

– Ανακατασκευή/αναδιάταξη των δυτικών παραλιακών κρηπιδωματικών και των κρηπιδωμάτων του υπήνεμου μόλου.

– Επέκταση του υπήνεμου μόλου.

– Τοποθέτηση μόνιμων αγκυροβολίων.

– Βυθοκορήσεις για την εξασφάλιση του αναγκαίου ωφέλιμου βάθους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Διαμόρφωση πεδίου προσγείωσης/απογείωσης ελικοπτέρου στο ακρομόλιο του προσήνεμου μόλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.