ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σε 3 φάσεις η καταβολή αναδρομικών & αυξήσεων στις συντάξεις – Οι δικαιούχοι (βίντεο)

Σε 3 φάσεις η καταβολή αναδρομικών & αυξήσεων στις συντάξεις – Οι δικαιούχοι (βίντεο)

Σε 3 φάσεις, αναμένεται θα καταβληθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις καθώς και τα αναδρομικά σε περίπου 200.000 συνταξιούχους, παλαιών και νέων, με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.

​Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά που περιμένουν οι συνταξιούχοι θα δοθούν σε τρία κύματα στις αρχές του επόμενου έτους, το 2021.

Αναλυτικά, ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας για τις πληρωμές των αυξήσεων και των αναδρομικών στις συντάξεις:

  • 50.000 νέοι συνταξιούχοι που έχουν κάνει αίτηση μετά τον Μάιο του 2016 (μετά τον νόμο Κατρούγκαλου) θα λάβουν κατά μέσο όρο 40 έως 50 ευρώ στα τέλη Φεβρουαρίου
  • 150.000 παλαιοί συνταξιούχοι θα λάβουν αύξηση 30 έως 50 ευρώ στα τέλη Μαρτίου του 2021
  • 200.000 παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά 18 μηνών στα τέλη Απριλίου

Οι αυξήσεις αυτές οφείλονται στην τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση Βρούτση που ψηφίστηκε μετά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ που ανατρέχει στον Οκτώβριο του 2019. Γι’ αυτό και τα αναδρομικά στις συντάξεις, θα είναι 18 μηνών για τους παλαιούς και 17 μηνών για τους νέους συνταξιούχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.