Το γνωρίζατε; – Να πως θα βρείτε το iban του λογαριασμού σας

Το γνωρίζατε; – Να πως θα βρείτε το iban του λογαριασμού σας

Η λέξη IBAN, προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων International Bank Account Number (Διεθνής Τραπεζικός Λογαριασμός).

Δημιουργήθηκε προκειμένου να διευκολύνει την αυτόματη επεξεργασία των εγχώριων και διασυνοριακών μεταφορών κεφαλαίου, να διασφαλίσει την ορθότητα των δεδομένων και να περιορίσει τη χειρόγραφη επέμβαση.

Ωστόσο, πώς θα βρείτε το iban του λογαριασμού σας;

Μόνο η τράπεζα τήρησης ενός Λογαριασμού μπορεί να χορηγήσει το σωστό IBAN του συγκεκριμένου λογαριασμού. Οι τρόποι γνωστοποίησής του μπορούν να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη χρήση διαδικτύου (Internet) όπου μέσω της ιστοσελίδας ή του e-banking κάθε τράπεζας, μπορεί να παράγεται και να γνωστοποιείται ο IBAN.

Εάν κάποιος χρειαστεί τον IBAN ενός λογαριασμού, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον κάτοχό του, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσετε λανθασμένους IBAN εάν επιχειρήσετε να δημιουργήσετε τους IBAN προμηθευτών ή συνεργατών σας, με συνέπεια την απόρριψη της εντολής πληρωμής.

Όσον αφορά το πότε πρέπει κάποιος να ζητήσει τον Διεθνή Τραπεζικό Λογαριασμό του, αυτό μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε, καθώς κάθε ευρωπαϊκή τράπεζα είναι υποχρεωμένη να δημιουργεί τους IBAN των λογαριασμών που τηρεί, καθώς και να πληροφορεί τους πελάτες της για τον IBAN του λογαριασμού τους, στα αντίγραφα κίνησης των Λογαριασμών,

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τον IBAN, μπορεί να:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– απευθυνθεί στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεται
– επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.swift.com
– επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.hba.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.