ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φορολοταρία: Σκέψεις για κέρδη άνω των 100.000 ευρώ – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Φορολοταρία: Σκέψεις για κέρδη άνω των 100.000 ευρώ – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εξετάζει εκ νέου σενάρια τα οποία θα προβλέπουν ακόμη και κέρδη άνω των 100.000 ευρώ στις κληρώσεις της φορολοταρίας που διενεργούνται για τους φορολογούμενους που συγκεντρώνουν αποδείξεις.

​Παράλληλα, η κυβέρνηση θα λαμβάνει υπόψη σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” και τις χάρτινες αποδείξεις για την κάλυψη του 30% του εισοδήματος που προβλέπει η νομοθεσία. Στα διάφορα σενάρια περιλαμβάνονται:

1. Αύξηση των ποσών:

Εξετάζεται να υπάρχει ένας, ενδεχομένως και περισσότεροι νικητές της φορολοταρίας που θα κερδίζουν ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Με το κίνητρο αυτό υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν οι φορολογούμενοι που θα ζητούν αποδείξεις και μάλιστα από τις υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή επαγγελματικές ομάδες. Σημειώνεται ότι σήμερα 1.000 φορολογούμενοι κερδίζουν 1.000 ευρώ μηνιαίως.

​Δηλαδή το κόστος του υπουργείου Οικονομικών ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση που για παράδειγμα 1 ή 5 φορολογούμενοι κερδίζουν από 100.000 ευρώ τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να μοιράζονται ισόποσα στους υπόλοιπους .Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει περισσότερα χρήματα σε λιγότερους τυχερούς.

2. Αποδείξεις:

Σήμερα σχεδόν όλες οι αποδείξεις από τις συναλλαγές των φορολογουμένων μετρούν στη φορολοταρία. Το σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι στη νέα φορολοταρία να μπαίνουν μόνο πληρωμές από δραστηριότητες με υψηλή παραβατικότητα, όπως για παράδειγμα: κομμωτήρια, συνεργεία, γυμναστήρια, δαπάνες σε δικηγόρους και γιατρούς.

3. Ακίνητα:

Εξετάζεται να μπαίνουν στη φορολοταρία ακίνητα που έχουν κατασχεθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

4. Φοροαπαλλαγές:

Ένα από τα σενάρια προβλέπει την έκπτωση από το εισόδημα (ποσοστό) ηλεκτρονικών πληρωμών σε κάποιες δραστηριότητες υψηλής φοροδιαφυγής.

5. Διπλές αποδείξεις:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξετάζεται να μετρά διπλά κάποιος περιορισμένος αριθμός αποδείξεων από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.