ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κτηματαγορά: Οκτώ φορείς λένε «όχι» στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών

​«Είναι απαράδεκτο να συζητούμε σήμερα για αυξήσεις»

Κτηματαγορά: Οκτώ φορείς λένε «όχι» στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών

Οκτώ φορείς της αγοράς, με κοινή τους επιστολής, ζητούν να μην προχωρήσει η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς οι πρόεδροι των ΠΟΜΙΔΑ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΑΤΕ, ΟΜΑΣΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ομοσπονδία Κατασκευαστών Κτιρίων και Οικοδομικών Επιχειρήσεων τονίζουν ότι η κτηματαγορά, η οικοδομή και η ιδιωτική ακίνητη περιουσία γενικότερα είναι από τους κεντρικούς πυλώνες της οικονομίας που πλήττονται άμεσα και βαρύτατα λόγω της πανδημίας και η τύχη τους αφορά τους πάντες.

Ζητούν, λοιπόν, να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη και διαδικασία προσαύξησης των τιμών ζώνης όπου ήδη ισχύουν αντικειμενικές αξίες, καθώς οι προγραμματιζόμενες αυξήσεις θα βασιστούν σε εκθέσεις εκτιμητών που διενεργήθηκαν το 2019.

​«Είναι απαράδεκτο να συζητούμε σήμερα για αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των αστικών ακινήτων, τη στιγμή, μάλιστα, που ο ΕΝΦΙΑ και οι υπόλοιποι φόροι επί των ακινήτων λειτουργούν δημευτικά στην κατοχή ακίνητης περιουσίας», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.