ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα έχουν έκπτωση φόρου φέτος; – Οι διευκολύνσεις που εξετάζονται

Φέτος εκτιμάται ότι θα προκύψουν μηδενικά εκκαθαριστικά για το 40% των φορολογούμενων

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα έχουν έκπτωση φόρου φέτος; – Οι διευκολύνσεις που εξετάζονται

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να γνωστοποιηθούν οι επίσημες ανακοινώσεις για τις φορολογικές δηλώσεις 2021.

«Θα υπάρχουν ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο σε ό,τι αφορά στο πότε ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και πότε ολοκληρώνεται, σε πόσες δόσεις θα είναι, αν θα υπάρχει έκπτωση και πόση θα είναι αυτή για εφάπαξ καταβολή, τι θα γίνει με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες διευκολύνσεις εξετάζονται

Λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να στραφεί στο μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε και στις φορολογικές δηλώσεις του 2020.

​Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι θα παραταθεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων έως τον Ιούλιο, καθώς και ότι θα δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης του φόρου σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Ενα άλλο μέτρο που αναμένεται να ισχύσει και φέτος για τις φορολογικές δηλώσεις είναι η χορήγηση έκπτωσης για τους φορολογούμενους που θα εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο.

​Η πρώτη δόση εξόφλησης των φορολογικών δηλώσεων θα τοποθετηθεί, εκτός απροόπτου, τον Ιούλιο. Με το σενάριο των 8 δόσεων, η αποπληρωμή θα ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ποιοι θα έχουν έκπτωση φόρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιστροφή φόρου θα λάβουν φέτος όσοι έχουν αναπηρία άνω του 80%. Παρά ταύτα, από το σύνολο των 109 δισ. ευρώ φορολογικών οφειλών αναμένεται να προκύψει και επιστροφή φόρου άνω των 600 εκατ. λόγω των ανατροπών που προκάλεσε η πανδημία στα εισοδήματα.

Από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις εκτιμάται ότι θα προκύψουν μηδενικά εκκαθαριστικά για το 40% των φορολογούμενων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.