Α.Πατέλης για Credit Suisse και SVB: «Η Ελλάδα και το τραπεζικό της σύστημα είναι απόλυτα ασφαλή»

«Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση στην σταθερότητα της χώρας μας»

Α.Πατέλης για Credit Suisse και SVB: «Η Ελλάδα και το τραπεζικό της σύστημα είναι απόλυτα ασφαλή»

Οι ελληνικές τράπεζες δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο από την κρίση της ελβετικής Credit Suisse, και την κατάρρευση της αμερικανικής «SVB», τονίζει ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Ο κ. Πατέλης σε βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok, αναφορικά με την μεγάλη ανησυχία που έχει επιφέρει, ειδικά στην Ευρώπη, η κατάρρευση της μετοχής της Credit Suisse, ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα και το τραπεζικό της σύστημα είναι απόλυτα ασφαλή.

«Όλοι παρακολουθούμε την κατάρρευση της «Silicon Valey Bank» στις ΗΠΑ και τα προβλήματα της Credit Suisse στην Ευρώπη. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το παγκόσμιο τραπεζικό σκηνικό, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι καθόλου, αλλά καθόλου, όπως ήταν πριν.» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Να θυμηθούμε την περιπέτεια με τα ”Capital Controls” και τους φόβους για κούρεμα καταθέσεων. Αυτά δεν πρόκειται να ξαναγίνουν» ξεκαθαρίζει ο κ. Πατέλης.

«Διαβάζουμε ότι εταιρία τεχνολογίας δηλώνει δημοσίως ότι μεταφέρει τα χρήματά της από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για ασφάλεια. Και φυσικά έγινε τρομερή δουλειά τα τελευταία χρόνια με τον ”Ηρακλή”, που μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζές μας σε μονοψήφιο αριθμό. Φανταστείτε να ήμασταν ακόμα στα επίπεδα του 2019», λέει αναφερόμενος στην ασφάλεια που εμπνέει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σήμερα από τον υψηλότερο λόγο καταθέσεων προς δάνεια στην Ευρώπη και το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι πάρα πολύ αυστηρό. Η άνοδος των επιτοκίων παγκοσμίως θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι πια στο επίκεντρο».

@alexdunujlc Τραπεζες #τραπεζες #οικονομια #ελλαδα #οικονομικα #svb #creditsuisse #banks #greece ♬ original sound – Alex Patelis

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση στην σταθερότητα της χώρας μας και στην ενδυνάμωση των θεσμών», καταλήγει ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.