ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αδήλωτα τετραγωνικά: Νέα ευκαιρία για τη διευθέτηση «ξεχασμένων» επιφανειών

Βήμα βήμα η διαδικασία

Αδήλωτα τετραγωνικά: Νέα ευκαιρία για τη διευθέτηση «ξεχασμένων» επιφανειών

Μια νέα ευκαιρία προκειμένου να διευθετήσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων τους ή να διορθώσουν λάθη, έχουν οι ιδιοκτήτες.

Με το άρθρο 18, του ν. 4915/2022 δίνεται εκ νέου η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων στοιχείων για τον καθορισμό επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτων. Οι υπόχρεοι σε δήλωση για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, προκειμένου να υπολογιστούν επ’ αυτού φόροι τέλη και εισφορές προς τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία, το αργότερο μέχρι τις 30/06/2022.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση υποχρεούνται να καταβάλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα σωστά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1ης.1.2020 (01/01/2022), μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης, με πρόστιμο είκοσι τοις εκατό (20%) επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι διαγράφεται το σύνολο των κάθε είδους τελών και προστίμων μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019, που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων για τους υπόχρεους που θα υποβάλλουν τις δηλώσεις εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος.

Αδήλωτα τετραγωνικά: Η διαδικασία

Τονίζεται ότι η «Πλατφόρμα Δήλωσης Διόρθωσης τ.μ. Ακινήτων προς τους ΟΤΑ» βρίσκεται στη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/ και δέχεται ηλεκτρονικά δηλώσεις.

Η διαδικασία της υποβολής και της παρακολούθησης της δήλωσης παραμένει η ίδια. Συγκεκριμένα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βήμα 1: Συνδεθείτε στο σύστημα μέσω των στοιχείων taxisnet.
Βήμα 2: Δημιουργήστε μια δήλωση για κάθε ακίνητο που επιθυμείτε να υποβάλλετε διόρθωση τ.μ. επιλέγοντας αρχικά το Δήμο που ανήκει.
Βήμα 3: Επιλέξτε από τη λίστα το ακίνητο που επιθυμείτε να διορθώσετε και τροποποιήστε τα τ.μ., σύμφωνα με τα πραγματικά.
Βήμα 4: Υποβάλετε τη δήλωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.