ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ακίνητα: Δείτε μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε τις δηλώσεις Ε9

Σε λίγα 24ωρα «εκπνέει» η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ακίνητα: Δείτε μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε τις δηλώσεις Ε9

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 8 Μαρτίου, προκειμένου να υποβάλουν τις δηλώσεις Ε9.

A. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, τα Νομικά Πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν:

Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9)

Αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για τα έτη 2011 και επόμενα

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα:

-Εκτύπωσης πράξης Διοικητικού/Διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα έτη 2014 και επόμενα, εφόσον έχουν εκδοθεί.

-Έκδοσης Πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. (άρθρο 54Α του Ν. 4987/2022) στο τρέχον έτος.

B. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, τα Φυσικά Πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν:

Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9)

Αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για τα έτη 2010 και επόμενα
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα:

Εκτύπωσης ατομικού εκκαθαριστικού σημειώματος Φ.Α.Π. για τα έτη 2010 έως 2013 και πράξης Διοικητικού/Διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα έτη 2014 και επόμενα, εφόσον έχουν εκδοθεί.

Έκδοσης Πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. (άρθρο 54Α του Ν. 4987/2022) στο τρέχον έτος.

Γ. Αυτόματη δημιουργία και υποβολή ψηφιακής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) μέσω της εφαρμογής myPROPERTY

Από 07/07/2023, στις περιπτώσεις που η δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων υποβάλλεται ψηφιακά μέσω της εφαρμογής «myPROPERTY» σύμφωνα με την περ. α της παρ. 1 Α της Α. 1110/2022 Απόφασης του Διοικητή ΑΑΔΕ., δημιουργείται αυτόματα στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) Περιουσιολογίου Ακινήτων δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) των συμβαλλομένων με τις μεταβολές της ακίνητης περιουσίας αυτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από 31/01/2024, στις περιπτώσεις που οι δηλώσεις φόρου γονικής παροχής και δωρεάς υποβάλλονται ψηφιακά μέσω της εφαρμογής «myPROPERTY» και αφορούν συμβόλαια με τα οποία μεταβιβάζεται το 100% πλήρους κυριότητας από έναν δωρητή/γονέα σε έναν δωρεοδόχο/τέκνο, σύμφωνα με την Α.1015/2024 Απόφαση του Διοικητή ΑΑΔΕ., δημιουργείται αυτόματα στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) Περιουσιολογίου Ακινήτων δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) των συμβαλλομένων με τις μεταβολές της ακίνητης περιουσίας αυτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.