ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Άκης Σκέρτσος: «Σε τροχιά εφαρμογής το πρόγραμμα προσιτής στέγης “Σπίτι μου”»

Το σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση ως το τέλος του έτους και θα αρχίσει να υλοποιείται από τις αρχές του 2023

Άκης Σκέρτσος: «Σε τροχιά εφαρμογής το πρόγραμμα προσιτής στέγης “Σπίτι μου”»

Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο «παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που υλοποιεί το φιλόδοξο σχέδιο “Σπίτι μου”, δηλαδή τη νέα πολιτική της κυβέρνησης για την απόκτηση προσιτής στέγης από νέους 18 έως 39 ετών», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Όπως προσθέτει «στόχος είναι, αφού τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, το νομοσχέδιο να ψηφισθεί έως τα τέλη του 2022 και από τον Ιανουάριο να ξεκινήσει η υλοποίηση των βασικών δράσεων».

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη στο σκάνδαλο Πάτση:

  • Είναι αθώα (4%, 674 Votes)
  • Ήξερε αλλά προσπαθούσε να διακόψει την δραστηριότητά του (8%, 1.250 Votes)
  • Είναι συνένοχη και πρέπει να παραιτηθεί (86%, 14.026 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 368 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.318

Loading ... Loading ...

Σημειώνει ακόμη ότι «πέρα από τις δράσεις που έχουν ήδη παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο -δηλαδή τα φθηνά στεγαστικά δάνεια για αγορά κατοικιών άνω των 15 ετών, την κοινωνική αντιπαροχή δημοσίων οικοπέδων, την επιδότηση ανακαίνισης και φθηνής μίσθωσης κλειστών διαμερισμάτων και την επιδότηση ενεργειακής εξοικονόμησης και ανακαίνισης παλιών κατοικιών- παρουσιάστηκαν και 3 σημαντικές οριζόντιες νέες ρυθμίσεις που βάζουν τάξη στην αξιοποίηση της έως σήμερα αδρανούς ακίνητης περιουσίας του δημοσίου».

Οι νέες αυτές ρυθμίσεις, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, είναι οι ακόλουθες:

* Καθιέρωση της Πολεοδομικής χρήσης «Κοινωνική Κατοικία», ώστε να επιτραπεί οριζόντια σε αναξιοποίητα ακίνητα του Δημοσίου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κοινωνική κατοικία.

* Ανάκληση παραχωρήσεων δημοσίων ακινήτων που δεν έχουν εκπληρώσει τον σκοπό της παραχώρησης εντός 15ετίας από την αρχική παραχώρηση, ώστε να απελευθερωθούν ακίνητα του δημοσίου που σήμερα είναι δεσμευμένα χωρίς προοπτική αξιοποίησης, για να αξιοποιηθούν ως κοινωνική κατοικία.

* Ταχεία διαδικασία καθορισμού αποζημίωσης για ρυμοτομούμενα ακίνητα, όταν εμπλέκεται το Δημόσιο για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης που οφείλεται εκατέρωθεν, ώστε η αποζημίωση να καταβάλλεται τάχιστα και έτσι το Δημόσιο να αποκτά γρήγορα τα ρυμοτομούμενα τμήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.