ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απίστευτο: Το Μαξίμου πανηγυρίζει για πληθωρισμό 11,6% τον Ιούλιο

Θετική είδηση σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ο πληθωρισμός στο 11,6%...

Απίστευτο: Το Μαξίμου πανηγυρίζει για πληθωρισμό 11,6% τον Ιούλιο

Μοιάζει απίστευτο, όμως είναι αληθινό, καθώς η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας πληθωρισμό για τον Ιούλιο στο 11,6% και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ… πανηγυρίζουν! 

Γιατί; Γιατί τον Ιούνιο ήταν στο 12,1% και μετά από 16 συνεχείς μήνες σταμάτησε η άνοδος του! Από εκεί και πέρα ο πληθωρισμός τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο παρουσίασε μικρή μείωση της τάξεως του 1,8%, κάτι που είχε αρκετό καιρό να συμβεί.

Ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η ακρίβεια αποκλιμακώνεται. Κάθε άλλο, αφού όπως φαίνεται και από τα στοιχεία αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν οι συνήθεις «ύποπτοι», φυσικό αέριο, ρεύμα, καύσιμα, μεταφορές κ.λπ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 11,6%, έναντι 12,1% τον Ιούνιο και 11,3% τον Μάιο.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται στο φυσικό αέριο με 178,9%, στο ηλεκτρικό ρεύμα με 55,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, στα καύσιμα με 33%, στα λαχανικά με 13,4%, έλαια – λίπη με 27,3%, γαλακτοκομικά – αυγά 16,4%, μεταφορές με αεροπλάνο 62,3% και μεταφορές με πλοίο με 25,4%.

Η μείωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούλιο οφείλεται στην μείωση των φρούτων κατά 17,5%, του ηλεκτρικού κατά 17,5%, των καυσίμων κατά 5,8%, ενώ αντίθετα αυξήθηκε το Φυσικό Αέριο κατά 37,1%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι τιμές στις μεταφορές με αεροπλάνο και πλοίο που είναι πάνω 48,5% και 20,4% αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.