ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Άρνηση Κ.Χατζηδάκη για μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα: «Δεν θα βάλω την υπογραφή μου σε αποσταθεροποίηση»

Επιμένει στο αφήγημα της σταθερότητας του προϋπολογισμού η κυβέρνηση

Άρνηση Κ.Χατζηδάκη για μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα: «Δεν θα βάλω την υπογραφή μου σε αποσταθεροποίηση»

«Δεν θα βάλω την υπογραφή μου σε αποσταθεροποίηση του προϋπολογισμού. Προτιμώ να γίνω δυσάρεστος μαζί σας» δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, ο Κωστής Χατζηδάκης.

Η απόφαση προκαλεί αντιδράσεις καθώς η εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών δείχνει διαφορετικά αποτελέσματα.

Χώρες όπως η Ισπανία και η Γερμανία έχουν επιτύχει σημαντική μείωση του πληθωρισμού και αύξηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών τους μέσω της μείωσης του ΦΠΑ.

Η Εμπειρία Άλλων Χωρών

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η μείωση του ΦΠΑ έχει εφαρμοστεί ως μέτρο ανακούφισης της οικονομίας και των καταναλωτών.

Στην Ισπανία, για παράδειγμα, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης είχε ως αποτέλεσμα την άμεση πτώση των τιμών στα ράφια των καταστημάτων, με τους καταναλωτές να επωφελούνται από αυτή την κίνηση.

Παρόμοια, στη Γερμανία, η μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια οδήγησε σε σημαντική μείωση του κόστους ζωής για τους πολίτες, βελτιώνοντας την οικονομική τους κατάσταση.

Η ελληνική κυβέρνηση, αντιθέτως, διατηρεί υψηλούς συντελεστές ΦΠΑ, με τον Υπουργό να υποστηρίζει ότι μια τέτοια μείωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε δημοσιονομική αστάθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, ο Χατζηδάκης υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι η μείωση θα περάσει στους καταναλωτές, παραβλέποντας παραδείγματα από άλλες χώρες όπου αυτό συνέβη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.