ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το νέο έτος

Το ύψος των εισφορών συνδέεται πλέον, με τη διακύμανση του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους

Αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το νέο έτος

Αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές τους, θα δουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, από 1η Ιανουαρίου 2023, καθώς διάταξη του νόμου 4670/2020 συνδέει το ύψος των εισφορών με τη διακύμανση του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους.

Ουσιαστικά, οι εισφορές αναμένεται να αυξηθούν 7-8% και στις πέντε κλίμακες των ελεύθερων επαγγελματιών. Ειδικότερα, όπως παρουσιάστηκε σε εκπομπή στο Open TV, η πρώτη κατηγορία, που πληρώνει εισφορές 210 ευρώ, από το νέο έτος το ποσό θα αυξηθεί στα 227 ευρώ.

Ερωτηθείς ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, για το συγκεκριμένο θέμα, ανέφερε ότι οι μισθωτοί πληρώνουν 20% περισσότερο από τους ελεύθερους επαγγελματίες κι αυτό έχει επίπτωση στις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών. Δηλαδή, αν κρατηθούν χαμηλά οι εισφορές που πληρώνουν, θα το πληρώσουν οι ίδιοι, καθώς θα λάβουν χαμηλή σύνταξη.

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους

Αντίθετα, περίπου 1,6 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν μία αύξηση στο 7% ή και λίγο παραπάνω, ενώ αύξηση θα δουν και ένα εκατ. συνταξιούχοι μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Επιπλέον, 200.000 παλαιοί συνταξιούχοι (προ του Μαΐου 2016) θα λάβουν την 4η ετήσια αύξηση του νόμου Βρούτση, ενώ ένα εκατ. συνταξιούχοι θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας ύψους 250 ευρώ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, πάνω από το 87% των συνταξιούχων (περίπου 2.100.000 πολίτες) θα δει μονή ή διπλή αύξηση στις συντάξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.