ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυξήθηκαν δραματικά τα χρέη των Ελλήνων στην Εφορία – Νέα φέσια 3,7 δισ. ευρώ

Έναντι 2,56 δισ. το αντίστοιχο τετράμηνο του 2021

Αυξήθηκαν δραματικά τα χρέη των Ελλήνων στην Εφορία – Νέα φέσια 3,7 δισ. ευρώ

Νέα φέσια ύψους 3,7 δισ. ευρώ προστέθηκαν προς την εφορία κατά το πρώτο τετράμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τα οποία δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες συσσωρεύτηκαν στην εφορία ανέρχονται σε 3,72 δισ. ευρώ έναντι 2,56 δισ. το αντίστοιχο τετράμηνο του 2021

Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες συσσωρεύτηκαν στην εφορία από τις αρχές του χρόνου, ανέρχονται σε 3,72 δισ. ευρώ έναντι 2,56 δισ. το αντίστοιχο τετράμηνο του 2021.

Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης

Επίσης, σχεδόν 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι (3,944 εκατομμύρια) χρωστούν κάποιο ποσό στην εφορία. Εξ αυτών σχεδόν οι μισοί (1,978 εκατομμύρια) μπορεί να αντιμετωπίσουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, κάτι που έχει ήδη συμβεί σε 1,35 εκατομμύρια

Από το σύνολο των χρημάτων που οφείλουν πολίτες και επιχειρήσεις στην εφορία το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς εισπράχθηκαν 1,29 δισ. ευρώ, ποσό ελαφρά υψηλότερο από το 1,16 δισ. ευρώ του τετραμήνου του 2021.

Συνολικό χρέος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά, οριακή μείωση (-0,3%), στα 112,5 δισ. ευρώ, καταγράφεται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον Απρίλιο. Από το συνολικό ποσό βέβαια μόνο τα 87,1 δισ. θεωρούνται ως «πραγματικό ληξιπρόθεσμο» χρέος καθώς τα υπόλοιπα έχει κριθεί ότι είναι ανεπίδεκτα είσπραξης ή ρυθμισμένες οφειλές.

Αν συμμετείχατε εσείς στις εκλογές ποιο τίτλο κόμματος θα επιλέγατε για να εκφράσει τις πολιτικές σας θέσεις;

  • «Ελληνική Συμμαχία» (7%, 764 Votes)
  • «Γαλάζια Πατρίδα» (9%, 949 Votes)
  • «Συμμαχία για την Ελλάδα» (7%, 747 Votes)
  • «Ελεύθερη Ελλάδα» (34%, 3.644 Votes)
  • «Ενωμένοι Έλληνες» (42%, 4.533 Votes)
  • «Γαλάζιοι» (2%, 214 Votes)

Σύνολο ψήφων: 10.851

Loading ... Loading ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.