ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Black Friday: Αυτά είναι τα προϊόντα τεχνολογίας που αγοράζουν οι Έλληνες

Πότε γίνονται οι αγορές

Black Friday: Αυτά είναι τα προϊόντα τεχνολογίας που αγοράζουν οι Έλληνες

Την εκπτωτική περίοδο της Black Friday την τιμητική τους έχουν τα προϊόντα τεχνολογίας σύμφωνα και με το ΣΕΠΕ.

Επαληθεύοντας αυτήν την παράδοση της, το 2021 οι Έλληνες καταναλωτές τίμησαν με την αγοραστική τους ψήφο τα προϊόντα τεχνολογίας.

Τα smartphones συγκέντρωσαν – κατά κύριο λόγο – το ενδιαφέρον των online καταναλωτών.

Από κοντά ακολούθησαν οι τηλεοράσεις και οι gaming κονσόλες, τα laptops, οι Bluetooth συσκευές ήχου, τα tablets, τα πολυμηχανήματα, τα smartwatches και οι desktop υπολογιστές.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα του Public Group, λίγες μέρες πριν την Black Friday 2022, σχετικά με τη διαδικτυακή αγοραστική συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των καταναλωτών στην online Black Friday 2021.

Σύμφωνα με τα βασικά trends που παρατηρήθηκαν, με βάση τα όσα κατέγραψε η ομάδα του Public Group για τη Black Friday 2021, στην online Black Friday 2021, συμμετείχαν δυναμικά και τα δύο φύλα.

Με ποσοστό 50,47% (Γυναίκες) και 49,53 (Άνδρες), τα δύο φύλα εκπροσωπήθηκαν εξίσου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ευρήματα, οι desktop αναζητήσεις «νίκησαν» τα smartphones. Στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τις καλύτερες προσφορές, οι καταναλωτές προτίμησαν να «λάβουν θέση» μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή (72%) αλλά αξιοποίησαν και τις mobile συσκευές τους – ωστόσο σε εντυπωσιακά μικρότερο ποσοστό (25%).

Πότε γίνονται οι αγορές

Όσον αφορά τις ώρες που γίνονται οι online αγορές κατά τη Black Friday, το 2021 οι πιο “hot” ώρες: από το βράδυ της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου, η αναζήτηση προσφορών “χτύπησε κόκκινο”. Η ζήτηση συνεχίστηκε δυναμικά καθ’ όλη τη διάρκεια της Black Friday 26 Νοεμβρίου.

To peak των αναζητήσεων σημειώθηκε την περίοδο αναμονής, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, στις 10μμ. Τα ίδια στοιχεία της εταιρείας αναδεικνύουν τις πρωταθλήτριες περιοχές για αγορές.

Ανάμεσα στις πόλεις που διακρίθηκαν σε online Black Friday αγορές, ξεχώρισαν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Λάρισα, το Ηράκλειο αλλά και τα Ιωάννινα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.