ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων – Τι ποσό θα λάβετε

Θεωρείται ποινικό αδίκημα η μη καταβολή του

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων – Τι ποσό θα λάβετε

Μέχρι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να λάβουν Δώρο Χριστουγέννων, το οποίο, αντιστοιχεί ουσιαστικά σε έναν – περίπου – μισθό.

Επισημαίνεται πως σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το δώρο στους εργαζομένους μέχρι την 21η Δεκεμβρίου και μάλιστα σε τράπεζα, αυτό θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Πώς υπολογίζεται το ποσό του δώρου

Το ακριβές ποσό εξαρτάται από την ημερομηνία πρόσληψης του εργαζομένου αλλά και τον μισθό του.

Προκειμένου κάποιος να λάβει όλο το Δώρο Χριστουγέννων, θα πρέπει να δουλεύει στην εταιρεία από την 1η Μαΐου και μετά.

Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος έχει προσληφθεί μετά από την συγκεκριμένη ημερομηνία, τότε το ποσό θα είναι αναλογικό με την περίοδο που εργάζεται στην εταιρεία μέχρι τον μήνα Δεκέμβριο.

Το ακριβές ποσό που θα καταβληθεί, υπολογίζεται με βάση τον τελευταίο μισθό του εργαζόμενου.

Εφόσον του έχει γίνει μείωση ή αύξηση, τότε το ποσό που θα λάβει θα είναι ανάλογο με το νέο μισθολογικό του καθεστώς, ανεξάρτητα εάν όλο το υπόλοιπο έτος λάμβανε διαφορετικό ποσό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί πως Δώρο Χριστουγέννων δικαιούνται και όσοι έχουν σταματήσει να απασχολούνται στην επιχείρηση πριν από τις 21 Δεκεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.