Dentist Pass: Ποια ΑΦΜ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σήμερα

Οι γονείς μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής για τα παιδιά τους μέσω του vouchers.gov.gr

Dentist Pass: Ποια ΑΦΜ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σήμερα

Όσοι γονείς έχουν ΑΦΜ που λήγει με τον αριθμό 5 μπορούν να κάνουν αίτηση σήμερα Δευτέρα (29.5.2023) για το Dentist Pass, το προληπτικό πρόγραμμα παιδικής οδοντιατρικής φροντίδας που υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για το Dentist Pass άνοιξε την περασμένη Τετάρτη (24.5.2023) για όλα τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Οι γονείς μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής για τα παιδιά τους μέσω του vouchers.gov.gr, αλλά με τη σειρά του λήγοντα αριθμού του ΑΦΜ τους.

Σήμερα έχουν σειρά τα ΑΦΜ που λήγουν στον αριθμό 5.

To πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής, απευθύνεται σε πάνω από 660.000 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια περιλαμβάνει τις ακόλουθες προληπτικές υπηρεσίες:

  • Έλεγχο στοματικής υγιεινής
  • Καθαρισμό – απομάκρυνση πλακών
  • Φθορίωση
  • Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής

Ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση κάθε μέρα

Το επόμενο διάστημα η ηλεκτρονική εφαρμογή θα ανοίγει τμηματικά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ. ως εξής:

Για ΑΦΜ που λήγουν σε 6, την Τρίτη 30 Μαΐου 2023
Για ΑΦΜ που λήγουν σε 7, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023
Για ΑΦΜ που λήγουν σε 8, την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023
Για ΑΦΜ που λήγουν σε 9, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023
Για ΑΦΜ που λήγουν σε 0, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023.

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα από τη στιγμή που θα ανοίγει για τα ΑΦΜ, θα παραμένει ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ που έχουν προηγηθεί. Οπότε θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι γονείς οποτεδήποτε.

Ο δεύτερος τρόπος εναλλακτικής υποβολή αιτήσεων είναι μέσω ΚΕΠ. Η διαδικασία ανοίγει από την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 για όλα τα ΑΦΜ.

Για όλα τα ΑΦΜ, είτε για υποβολή είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω ΚΕΠ, ως ημερομηνία λήξης της διαδικασίας ορίζεται η Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Διαδικασία

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισέρχεται ένας εκ των ασκούντων την επιμέλεια ή τη γονική μέριμνα μέσω των κωδικών Taxisnet και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, συμπληρώνοντας τον ΑΜΚΑ ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α) του ανήλικου καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του εισερχόμενου στην εφαρμογή και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάθε δικαιούχος του προγράμματος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass) ύψους 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί. Κάθε χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο του κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας μέχρι του άνω ποσού, που παρέχονται από οποιονδήποτε ιδιώτη οδοντίατρο, ενώ το ποσό είναι διαθέσιμο για ένα ημερολογιακό έτος. Το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα πρόσωπα για την πραγματοποίηση πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στον ανήλικο δικαιούχο και δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.