ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δήμος Σαρωνικού: Πρώτη έκτακτη χρηματοδότησή 300.000 ευρώ λόγω της πυρκαγιάς

Με 300.000 ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Σαρωνικού προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά

Δήμος Σαρωνικού: Πρώτη έκτακτη χρηματοδότησή 300.000 ευρώ λόγω της πυρκαγιάς

Ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε την έγκριση χρηματοδότησης 300.000 ευρώ για τις πρώτες επείγουσες εργασίες που θα γίνουν στον δήμο του Σαρωνικού λόγω της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει.

Η έγκριση της χρηματοδότησης ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος με τον δήμαρχο Σαρωνικού, Χρήστο Γκίνης. Τον υπουργό ενημέρωσε ο δήμαρχος για τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου και ζήτησε την άμεση αρωγή για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν. Επίσης, αναφέρθηκε στα σχετικά έγγραφα που έχει αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία και αφορούν στα ζητήματα της αναδάσωσης και της συνολικής προστασίας της περιοχής.

Ο υπουργός ανακοίνωσε την έγκριση χρηματοδότησης του δήμου με 300.000 ευρώ για τις πρώτες επείγουσες εργασίες που αφορούν στην απομάκρυνση καμένων υλικών και στη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των χώρων εναπόθεσης ογκωδών και κλαδεμάτων. Δεσμεύτηκε δε να μελετήσει και να ικανοποιήσει στο μέτρο του δυνατού τα δίκαια αιτήματα του Δήμου.

Από την πλευρά του ο Χρ. Γκίνης αναφέρθηκε αναλυτικά στο σύνολο των αιτημάτων που είχε εκθέσει σε πρόσφατο έγγραφό του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο οποίο ζητούσε την άμεση χρηματοδότηση του δήμου για τα παρακάτω:

-500.000 ευρώ για την απομάκρυνση των καμένων δέντρων και της καμένης ύλης από τους οικισμούς που επλήγησαν.

-1.000.000 ευρώ για την προμήθεια κορμοδεμάτων – κορμοφραγμάτων προκειμένου να πραγματοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές.

-2.000.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη φωτιά.

-250.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί δημοτικές υποδομές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.