ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης 1,2 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες: Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου και οι ασφαλιστικές εισφορές

Μετά τις αυξήσεις στην φορολογία που θα δουν με το νέο νομοσχέδιο

Στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης 1,2 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες: Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου και οι ασφαλιστικές εισφορές

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης για τα καλά έχουν μπει οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι μετά το φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει αυξήσεις στην φορολογία τους τώρα βλέπουν ότι με το που θα μπει ο νέος χρόνος θα αναγκαστούν να πληρώνουν και αυξημένες εισφορές.

Μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε λουκέτο αλλά ίσως αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης. Μεγάλες εταιρείες και όλοι μισθωτοί.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απαντήσει με εμπαιγμό στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τους νέους φόρους που φέρνει η κυβέρνηση, μέσω του νέου της νομοσχεδίου. 

«Επειδή μου αρέσει είμαι συνεπής στον πολιτικό μου λόγο ότι σε όλες τις συνεντεύξεις μου προεκλογικά, έλεγα το εξής: θέλω και θα μειώσω το τέλος επιτηδεύματος υπό την προϋπόθεση ότι θα βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση. Αυτά λέγαμε προεκλογικά, αυτά κάνουμε και τώρα. Η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης συμβαδίζει με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα δουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η αύξηση αυτή προβλέπεται από τον νόμο και ακολουθεί τον πληθωρισμό.

Συγκεκριμένα:

Νέοι επαγγελματίες

– Σήμερα: 148 €/μήνα

– Από 1/1/2024: 153,5 €/μήνα

– Αύξηση: 5,5 €/μήνα

– Αφορά: 119.404 άτομα

1η κατηγορία

– Σήμερα: 240 €/μήνα

– Από 1/1/2024: 249,5 €/μήνα

– Αύξηση: 9,5 €/μήνα

– Αφορά: 1.040.339 άτομα

2η κατηγορία

– Σήμερα: 286 €/μήνα

– Από 1/1/2024: 297 €/μήνα

– Αύξηση: 11 €/μήνα

– Αφορά: 62.112 άτομα

3η κατηγορία

– Σήμερα: 340 €/μήνα

– Από 1.1.2024: 353,5 €/μήνα

– Αύξηση: 13,5 €/μήνα

– Αφορά: 33.815 άτομα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.