ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έξωση οικογένειας στα Άνω Πατήσια για οφειλή 800 ευρώ σε κοινόχρηστα: ΜΑΤ έριξαν χημικά – Στο νοσοκομείο πολίτης

Αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα - Στο σημείο πυροσβέστες, την ώρα που η Ελλάδα καίγεται

Έξωση οικογένειας στα Άνω Πατήσια για οφειλή 800 ευρώ σε κοινόχρηστα: ΜΑΤ έριξαν χημικά – Στο νοσοκομείο πολίτης

(Ανανέωση 11:28) Σε εξέλιξη βρίσκεται έξωση οικογένειας στα Άνω Πατήσια, εκεί που δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο, ώστε να μην μπορούν να πλησιάσουν πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν. 

Στο σπίτι της οδού Πολυλά εκτυλίσσονται σοκαριστικά γεγονότα, καθώς αστυνομικοί έσπασαν την κλειδαριά και διέλυσαν την πόρτα με τροχό. Η γυναίκα, το σπίτι της οποίας βγήκε σε πλειστηριασμό, απειλεί ότι θα πέσει στο κενό. 

Προηγούμενη απόπειρα έξωσης από την αστυνομία και τον δικαστικό επιμελητή είχε αποτραπεί τον Ιανουάριο, χάρη σε κινητοποίηση, με αίτημα να κηρυχτεί άκυρος ο πλειστηριασμός.

Η οικία της κ. Δήμητρας Κλαδή είχε εκπλειστηριαστεί ηλεκτρονικά για οφειλή κοινοχρήστων μόλις 881,42 ευρώ και αγοράστηκε στην τιμή των 71.000 ευρώ.

Ο νέος ιδιοκτήτης αρνούνταν τον περασμένο μήνα πρόταση, ώστε να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα, να του επιστραφούν τα χρήματα (εκτός του παραπάνω χαμηλού ποσού) για να επιστρέψει η γυναίκα με τα δυο παιδιά στο σπίτι, όπου μένουν είκοσι χρόνια.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί πολλοί πολίτες, ανάμεσά τους και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Παράλληλα οι δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα στο σημείο, ώστε να απομακρυνθούν οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί, με έναν άνθρωπο να παρουσιάζει αναπνευστικά προβλήματα και χρειάζεται να έρθει το ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει.

«Για μας ξημέρωσε πολύ δύσκολη ημέρα από τις 7 το πρωί για τη γνωστή υπόθεση οφειλή κοινοχρήστων 800 ευρώ. Βάλανε τροχό» τόνισε η μητέρα της Δήμητρας Καλδή, η κ. Κατερίνα, που κατήγγειλε ότι μεταξύ αυτών που προσπαθούν να διώξουν την οικογένεια από το σπίτι είναι και αστυνομικοί με πολιτικά. Έναν, μάλιστα, τυχαίνει να τον γνωρίζει από το αστυνομικό τμήμα. «Ακόμη και τώρα ισχυρίζεται ότι είναι δουλειά της αστυνομίας να εκτελεί τις εξώσεις» πρόσθεσε.

«Δεν φεύγω από το σπίτι μου, μόνο νεκρή θα με βγάλουν» υπογράμμισε η ίδια.

«Αυτή τη στιγμή μια μονογονεϊκή οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο κυριολεκτικά για 800 ευρώ. Μιλάμε καθαρά για βαρβαρότητα. Από το πρωί έχουν έρθει αστυνομικές δυνάμεις, έχουν ήδη σπάσει την πόρτα της οικογένειας. Ζητάμε μαζί με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να ανέβουμε πάνω, να δούμε την οικογένεια, δεν μας επιτρέπεται η πρόσβαση στο σημείο λόγω της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων. Πρέπει να σταματήσει αυτή η επιχείρηση. Δεν γίνεται κανένας άνθρωπος να χάνει το σπίτι του, να πετιέται στον δρόμο, ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για ένα χρέος τόσο μικρό. Είναι ο ορισμός της βαρβαρότητας και πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο Ν.Ηλιόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε δηκτικά το γεγονός ότι εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει να συνδράμουν και πυροσβεστικά οχήματα. «Μάλλον περισσεύουν οι πυροσβέστες και τους στέλνουν και στις εξώσεις» τόνισε με νόημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.