ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έλλειψη στα αποθέματα ελαιόλαδου – Η χειρότερη σοδειά η φετινή

Η τιμή του τενεκέ συνεχίζει να αυξάνεται

Έλλειψη στα αποθέματα ελαιόλαδου – Η χειρότερη σοδειά η φετινή

Ενώ η τιμή του ελαιόλαδου συνεχίζει να αυξάνεται, η ζήτησή του ανεβαίνει και πολλοί είναι οι επιτήδειοι που προσπαθούν να το εξασφαλίζουν δωρεάν.

Ελαιοπαραγωγοί στήνουν καρτέρι και φυλάνε τους ελαιώνες τους σαν τα μάτια τους.

«Πηγαίνουμε 2 φορές την ημέρα και παρακολουθούμε το λιοστάσι. Παντού έχουμε κάμερες και υπάρχει και security.

Πέρυσι και τα άλλα χρόνια, πάντα υπήρχε πρόβλημα με τα σακιά που τα αφήνανε στα χωράφια ο κόσμος και υπήρχαν και οι αποθήκες που μπορεί να έχει στο σπίτι του ο άλλος το λάδι και πήγαιναν και έκλεβαν το λάδι και το πουλάγανε μαύρο», ανέφερε στο Mega ο ελαιοπαραγωγός Κωνσταντίνος Ντούκας.

Με δύο τενεκέδες λάδι στα χέρια του συνελήφθη άνδρας στη Μεσσηνία, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας αστυνομικών τον σταμάτησαν και αποδείχτηκε ότι ο 36χρονος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ελαιοπαραγωγοί και έμποροι προσπαθούν να προστατεύσουν την περιουσία τους, την ίδια στιγμή που η εφετινή σοδειά είναι η χειρότερη που είχαν ποτέ τους.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς τους και η έλλειψη στα αποθέματα ελαιόλαδου λένε πως είναι αναπόφευκτο να συμβεί.

Στην Ισπανία μπήκαν για πρώτη φορά αντικλεπτικά σε μπουκάλια ελαιόλαδου. Το φαινόμενο αυτό ήρθε και στη χώρα μας, καθώς σε μίνι μάρκετ της Ξάνθης ο ιδιοκτήτης έχει ασφαλίσει τις συσκευασίες λαδιού με ολόκληρη αλυσίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια τακτική ακολούθησε και μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, στο κέντρο της Αθήνας. ασφάλισε τις συσκευασίες του ελαιόλαδου με αντικλεπτικό σύστημα μετά από φαινόμενα κλοπών που παρατηρούσε στο συγκεκριμένο προϊόν που τείνει να γίνει άλλο ένα προϊόν πολυτελείας για τα νοικοκυριά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.