ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Πόσο θα διαρκέσουν – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Τι πρέπει να προσέξετε

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Πόσο θα διαρκέσουν – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που ξεκίνησαν στις 3 Μαΐου, ημέρα Τρίτη.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) στη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων «οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό», ενώ διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι «οι εταιρίες -μέλη μας έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων».

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν εκδώσει το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και οι Εμπορικοί Σύλλογοι της χώρας, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαΐου 2022. Υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 με 18:00. Το ίδιο ωράριο, για την Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έχει προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Τι πρέπει να προσέξετε

Υπενθυμίζεται ότι παρά τη γενναία άρση μέτρων για τον κορωνοϊό, η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική για τα καταστήματα.

Στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, με τις κυρώσεις προς τον εμπορικό κόσμο να είναι αυστηρές. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Οι καταστηματάρχες, που θα συμμετέχουν στις ενδιάμεσες εκπτώσεις, σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην ισχύ των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, υπογραμμίζοντας ότι πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα, είναι η κατάργησή τους «καθώς δεν βοηθούν τους εμπόρους να αυξήσουν τον τζίρο τους, ενώ επικρατεί αναρχία με τις συνεχείς προσφορές και εκπτώσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.