ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Ξεκινά η καταβολή στους δικαιούχους

Το μέτρο αφορά περίπου 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Ξεκινά η καταβολή στους δικαιούχους

Λήγει στις 19 Ιανουαρίου η προθεσμία για τις αιτήσεις που μπορούν να υποβάλλουν οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα.

Το μέτρο αφορά περίπου 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, ενώ το ύψος του επιδόματος και ανάλογα με τον τόπο που βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου, κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ.

Το εν λόγω επίδομα δίνεται σε φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια και πληρούν τα κριτήρια.

Κατά την υποβολή του αιτήματος, ο αιτών δηλώνει υπεύθυνα τον αριθμό παροχής που αντιστοιχεί στην κύρια κατά τον χρόνο υποβολής του αιτήματος κατοικία του. Η εν λόγω δήλωση δεν δύναται να μεταβληθεί εντός του χρονικού διαστήματος παροχής του επιδόματος.

Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Το επίδομα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της κύριας κατοικίας τους, είτε αυτή είναι ιδιόκτητη είτε μισθώνεται είτε έχει παραχωρηθεί δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2024 στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στο ρεύμα ύψους έως 480 ευρώ.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Αρχικά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω εφαρμογής στο myAADE προκειμένου να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφονται κατά περίπτωση τα εξής στοιχεία:

  • ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του αιτούντος υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,
  • το ονοματεπώνυμό του,
  • ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,
  • ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,
  • η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, καθώς και ο Α.Φ.Μ. του
    εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,
  • τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης,
  • τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).
  • Ο αριθμός παροχής ρεύματος που αναγράφεται σε έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό πρέπει να αντιστοιχεί στον αριθμό παροχής κύριας κατοικίας που δηλώθηκε κατά την αίτηση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.