Έρευνα αγοράς: Η ακρίβεια πνίγει με ρυθμούς-ρεκόρ – «Στροφή» σε χοιρινό και κοτόπουλο για τους καταναλωτές

Το βοδινό έχει γίνει για πολλούς καταναλωτές σχεδόν απλησίαστο και πλέον επιλέγουν πιο οικονομική λύση

Έρευνα αγοράς: Η ακρίβεια πνίγει με ρυθμούς-ρεκόρ – «Στροφή» σε χοιρινό και κοτόπουλο για τους καταναλωτές

Aπλησίαστο έχει γίνει για τους καταναλωτές το βοδινό κρέας, με τις φθηνές λύσεις του κοτόπουλου και του χοιρινού να «παραμένουν» στο οικογενειακό τραπέζι.

Τον κύκλο των ανατιμήσεων και της ακρίβειας στα προϊόντα ακολουθεί και το κρέας, με τους πολίτες να αναζητούν λύσεις.

Το βοδινό έχει γίνει για πολλούς καταναλωτές σχεδόν απλησίαστο και πλέον επιλέγουν πιο οικονομική λύση όπως το χοιρινό και το κοτόπουλο.

«Εγώ πάντα κοτόπουλο τρώω αλλά είναι ακριβά και τα κοτόπουλα» τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο κ. Χαράλαμπος Σαμαράς, ο οποίος στα 90 του χρόνια αναζητεί στη Βαρβάκειο φθηνό κρέας.

Στη Βαρβάκειο αγορά, ένα κιλό μοσχάρι ξεκινάει από 6,99 ευρώ το αρνί επίσης από 6,99 ευρώ και το χοιρινό από 3,99 ευρώ.

«Η αύξηση είναι σημαντική και υπάρχει μία μετατόπιση σε οικονομικότερες επιλογές», λένε οι έμποροι, την ώρα που οι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερο κρέας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγο κόστους.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα, αυτό που λείπει σήμερα περισσότερο από το οικογενειακό τραπέζι είναι το μοσχάρι. «Και τα κρέατα έχουν ανέβει αρκετά, όλα τα είδη κρέατος και το κοτόπουλο και το μοσχάρι» ο κρεοπώλης Θανάσης Αγγέλης.

Η έρευνα αγοράς από τους καταναλωτές συνεχίζεται και στη λαϊκή όπου παραδοσιακά οι τιμές είναι πιο χαμηλές. Ακόμα κι εκεί όμως για κάποιους, οι τιμές τούς φαίνονται υψηλές.

«Εγώ έχω τα ίδια λεφτά μαζί μου και παίρνω λιγότερα πράγματα» ανέφερε ένας καταναλωτής.

Οι παραγωγοί τονίζουν πως αδυνατούν να απορροφήσουν τις αυξήσεις για την παραγωγή και τη μεταφορά των προϊόντων.

«Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου, γεωτρήσεις, ψυγείο το επαγγελματικό που έχουμε για τα πράγματα, λες πρέπει να δουλεύω έναν μήνα εγώ για να πληρώσω αυτά» πρόσθεσε μια παραγωγός λαϊκής αγοράς.

Η ανηφόρα στις τιμές των προϊόντων αναμένεται να συνεχιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το ποσοστό της αύξησης στο κρέας ίσως ξεπεράσει το 20% βάσει των ανατιμήσεων που ζητούν οι προμηθευτές κρέατος, κυρίως λόγω των υψηλών τιμών που αγοράζουν το προϊόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.