ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έρχεται αναδρομική επιδότηση ρεύματος και για τους φοιτητές – Πώς θα τη λάβουν

Τα ποσά που θα λάβουν

Έρχεται αναδρομική επιδότηση ρεύματος και για τους φοιτητές – Πώς θα τη λάβουν

Αναδρομικά από τον Ιανουάριο, αναμένεται να λάβουν επιδότηση ρεύματος και οι φοιτητές μέσω της ΑΑΔΕ, καθώς φέτος προβλέπεται στη φορολογική δήλωση ειδική ένδειξη για την φοιτητική κατοικία.

Ειδικότερα, όλοι οι φοιτητές θα έχουν πλέον το δικαίωμα επιδότησης στο ρεύμα – εφόσον νοικιάζουν σπίτια – αφού δεν υπάρχουν άλλα κριτήρια ούτε βέβαια και εισοδηματικά.

«Η κυβέρνηση πορεύεται με σχέδιο και φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός αυτού του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων», είχε δηλώσει η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στο θέμα.

Πως θα πάρουν την επιδότηση

Έως τις αρχές Μαΐου θα έχει ανοίξει ο ειδικός κωδικός στις φορολογικές δηλώσεις για αναγραφή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για το φοιτητικό σπίτι.

Αν και μέχρι τότε οι λογαριασμοί ρεύματος για τα σπίτια των φοιτητών θα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι, οι επιδοτήσεις που έχασαν από τον Ιανουάριο, θα πιστωθούν αναδρομικά στους λογαριασμούς τους.

Δηλαδή θα λάβουν αναδρομικά επιδότηση:

  • 42 ευρώ για τον Ιανουάριο εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες
  • 39 ευρώ για τον Φεβρουάριο εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες
  • 39 ευρώ για τον Μάρτιο εφόσον «κάψουν» 300 κιλοβατώρες
  • ΣΥΝΟΛΟ αναδρομικής επιδότησης: 120 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος

Προφανώς οι επιδοτήσεις θα μπουν κατευθείαν στους λογαριασμούς ρεύματος όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Οπότε οι φοιτητές που θα δηλωθούν φέτος στις φορολογικές δηλώσεις των γονιών τους θα πρέπει να περιμένουν μια γενναία έκπτωση σε έναν από τους επόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος, από τον Απρίλιο και μετά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.