ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Έρχεται» νέα ρύθμιση για την Golden Visa: Αυξάνονται τα όρια αγορών στις 800.000 ευρώ – Ποιες περιοχές αφορά

Στις υπόλοιπες περιοχές το όριο από 250.000 ευρώ που είναι σήμερα θα ανέβει σε 400.000 ευρώ

«Έρχεται» νέα ρύθμιση για την Golden Visa: Αυξάνονται τα όρια αγορών στις 800.000 ευρώ – Ποιες περιοχές αφορά

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νέα ρύθμιση για την Golden Visa που προβλέπει την αύξηση του ορίου από 500.000 ευρώ σε 800.000 ευρώ, για την αγορά ακινήτων από ξένους.

«Θα ανέβουν τα όρια της Golden Visa στις 800.000 ευρώ για όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και για τα νησιά και λογικά θα πάει στις 400.000 ευρώ για την υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε οι επενδύσεις που γίνονται στην Golden Visa να είναι για πολύ ακριβότερα ακίνητα τα οποία δεν ανταγωνίζονται το μέσο διαμέρισμα ή σπίτι το οποίο θα νοικιάσει μια ελληνική οικογένεια» ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Με την τροπολογία η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, αυξάνεται έως και τις 800.000 ευρώ το όριο της δαπάνης αγορά ακινήτων από ξένους με αντάλλαγμα την άδεια παραμονής.

Επίσης προβλέπονται διαφορετικές ταχύτητες στα όρια ανάλογα με τη περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο με κριτήριο την ένταση του στεγαστικού προβλήματος.

Στις περιοχές που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών όπως είναι ο βόρειος και ο νότιος τομέας της Αττικής ειδικά το κομμάτι της παραλιακής Ριβιέρας, το κέντρο της Θεσσαλονίκης και η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος από τις Κυκλάδες, η Ρόδος και η Πάτμος από τα Δωδεκάνησα, τα Χανιά από την Κρήτη και άλλες το όριο για την αγορά ακινήτων θα αυξηθεί στα 800.000 ευρώ από 500.000 ευρώ σήμερα.

Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον καθεστώς το όριο των 500.000 ευρώ για την αγορά κατοικίας με το πρόγραμμα της Golden Visa ισχύει για περιοχές του Βόρειου Τομέα της Αττικής και συγκεκριμένα:

Πεντέλη, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Χολαργό, Παπάγου, Πεύκη, Λυκόβρυση και Μαρούσι. Στον Νότιο Τομέα ισχύει αντίστοιχα, τους δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου και στον Κεντρικό Τομέα τους Δήμους Αθηναίων, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Δάφνης Υμηττού.

Στις υπόλοιπες περιοχές το όριο από 250.000 ευρώ που είναι σήμερα θα ανέβει σε 400.000 ευρώ ενώ όπου δεν καταγράφεται σημαντική ζήτηση για «χρυσή επένδυση» το όριο επένδυσης θα παραμείνει στις 250.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα στοιχεία δείχνουν ότι από τη Golden Visa, έχουν εισρεύσει σημαντικά κεφάλαια στη χώρα με το ύψος τους την περίοδο 2021-2023 να ξεπερνά τα 4,3 δισ. ευρώ και τις εγκεκριμένες αιτήσεις από τους ξένους να φτάνουν τις 7.387.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.