
Ο ενεργειακός επιθεωρητής Ευάγγελος Πάνος, το πρωί της Τετάρτης (30/7) μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και έκανε λόγο για μικρές αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος τον Αύγουστο ενώ παρείχε πληροφορίες και για τα γαλάζια τιμολόγια.
«Υπάρχει μία βάσιμη εκτίμηση ότι θα υπάρχει μια μικρή αύξηση στα τιμολόγια», επεσήμανε αρχικά ο Ε.Πάνος, ενώ υπογράμμισε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον περσινό Αύγουστο, λόγω καύσωνα και τουρισμού, άρα αυξημένης κατανάλωσης.
Έτσι και φέτος, το ίδιο μίγμα δημιουργεί μία αυξητική τάση στις τιμές της χονδρεμπορικής και μέρος της περνάει στη λιανική.
Τον Ιούλιο οι αυξήσεις στα τιμολόγια ήταν από 4,5% έως 13% – ανάλογα τον πάροχο – και σύμφωνα με τον Ε.Πάνο, «κάτι ανάλογο θα δούμε τώρα και τον Αύγουστο».
Για τα γαλάζια τιμολόγια που έρχονται από τον Σεπτέμβριο, ο ενεργειακός επιθεωρητής είπε: «Είναι κάτι ενδιάμεσο, μεταξύ σταθερού και κυμαινόμενου. Δηλαδή, θα λέει ο πάροχος ότι κάθε μήνα θα μου δίνεις π.χ. 100 ευρώ και θα μπορείς να χρησιμοποιείς τόσες κιλοβατώρες.
Αν ξεφύγεις, θα υπάρχει επιπλέον χρέωση. Συμφέρει αυτούς που έχουν μια σταθερή κατανάλωση, όχι πολύ μεγάλη. Θα υπάρχει και ρήτρα αποχώρησης, όπως συμβαίνει και στο μπλε τιμολόγιο».
Πότε δεν συμφέρει;
«Δεν συμφέρει νοικοκυριά με πολύ μεγάλες καταναλώσεις ή όταν υπάρχει εποχικότητα, π.χ. τα εξοχικά».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.