ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φοιτητικό επίδομα: Οι σπουδαστές θα λάβουν αυξημένο επίδομα στέγασης και για την περασμένη χρονιά

Η υπουργός Ν.Παιδείας Κεραμέως αναφέρθηκε στα μέτρα για τη φοιτητική στέγαση από το βήμα της Βουλής

Φοιτητικό επίδομα: Οι σπουδαστές θα λάβουν αυξημένο επίδομα στέγασης και για την περασμένη χρονιά

Τα μέτρα για τo φοιτητικό επίδομα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 86ης ΔΕΘ θα έχουν αναδρομική ισχύ, όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε στα μέτρα για τη φοιτητική στέγαση.

«Προς ψήφιση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής είναι άλλη μία εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ό,τι αφορά τη φοιτητική στέγαση. Η πρώτη ρύθμιση έχει να κάνει με την αύξηση του στεγαστικού επιδόματος για τους φοιτητές από τα 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ. Η δεύτερη ρύθμιση έχει να κάνει με την περαιτέρω αύξηση στα 2.000 ευρώ εφόσον ο εν λόγω φοιτητής συγκατοικεί με άλλον φοιτητή», είπε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός επισήμανε: «Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν αναδρομικά, με ωφελούμενους και τους φοιτητές και τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Τώρα δηλαδή, θα καταβληθεί για την περασμένη χρονιά με αυξημένο τρόπο σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις το επίδομα αυτό».

Οι δύο αυτές ρυθμίσεις, είπε η υπουργός Παιδείας, «έρχονται να στηρίξουν με έμπρακτο τρόπο τους φοιτητές μας και τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ και προστίθενται στα άλλα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, και συγκεκριμένα την κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών για 8.150 φοιτητές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.