ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φορολογία: Αυτοί είναι οι κερδισμένοι και οι χαμένοι το 2024 – Όσα πρέπει να ξέρετε

«Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα - Ελπίζουμε το 2024 να είναι καλύτερη χρονιά»

Φορολογία: Αυτοί είναι οι κερδισμένοι και οι χαμένοι το 2024 – Όσα πρέπει να ξέρετε

Το 2024, στο μέτωπο των φόρων και των μισθών, θα έχει κερδισμένους και χαμένους, καθώς μπαίνουν σε εφαρμογή μια σειρά από διατάξεις που ψηφίστηκαν το προηγούμενο έτος.

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι καταναλωτές, μιλώντας στο OPEN TV, «τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Ελπίζουμε το 2024 να είναι καλύτερη χρονιά».

Στους κερδισμένους είναι οι μισθωτοί με ανήλικα παιδιά. Κι αυτό γιατί θα δουν αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ, κάτι που οδηγεί σε μείωση φόρου από 90 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί έως 240 ευρώ για πολύτεκνους με τέσσερα παιδιά.

Κερδισμένοι θα βγουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα προχωρήσουν σε ανακαίνιση, καθώς θα κερδίσουν έκπτωση φόρου έως 16.000 ευρώ για μια πενταετία, δηλαδή έως 3.200 ευρώ τον χρόνο.

Στους κερδισμένους είναι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα ασφαλίσουν την κατοικία τους για σεισμό, πλημμύρα ή φωτιά, αφού θα κερδίσουν έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ 10%. «Ό,τι μειώνει τον φόρο είναι καλό», απαντούν οι καταναλωτές.

Κερδισμένοι επίσης θα βγουν επίσης δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, που είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους, όπως και οι παλαιοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που δικαιούνται αυξήσεις από το ξεπάγωμα των τριετιών.

Στους μεγάλους χαμένους είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που θα πληρώσουν φόρο για το εισόδημα του 2023 με βάση το νέο φορολογικό.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 470.000 ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν επιπλέον φόρο 1.444 ευρώ κατά μέσο όρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαμένοι θα είναι και οι ιδιοκτήτες τριών ή και περισσότερων ακινήτων που τα εκμεταλλεύονται με βραχυχρόνια μίσθωση, καθώς θα πρέπει να πληρώνουν ΦΠΑ 13% και να κάνουν έναρξη επαγγέλματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.