ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Fuel Pass 2: Το Σαββατοκύριακο οι αιτήσεις

Η αίτηση θα γίνει μέσω του vouchers.gov.gr

Fuel Pass 2: Το Σαββατοκύριακο οι αιτήσεις

Ο Ιούλιος κλείνει με το άνοιγμα της πλατφόρμας του Fuel Pass 2, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο (30-31/7) θα μπορέσουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μηχανών να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα καυσίμων.

Η αίτηση θα γίνει μέσω του vouchers.gov.gr, εκεί θα επιλέξετε το σχετικό εικονίδιο του Fuel Pass και με τους κωδικούς Taxinet θα μπείτε στην πλατφόρμα.

Και αυτή τη φορά η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ, ενώ τα χρήματα αναμένεται να μπουν στις αύλες ψηφιακές κάρτες (ή στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αν επιλέξετε αυτή τη μέθοδο κατάθεσης) μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες.

Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Ο δεύτερος κύκλος θα αφορά το τρίμηνο για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και θα επωφεληθούν συνολικά 3,1 εκατ. δυνητικοί δικαιούχοι.

Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν ως εξής:

το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ
το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα).
Έτσι, για το ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ, για ζευγάρι με ένα παιδί τα 36.000 ευρώ, για ζευγάρι με δύο παιδιά τα 39.000 ευρώ, για ζευγάρι με τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και για ζευγάρι με 4 παιδιά τα 45.000 ευρώ.

Τα ποσά για το επίδομα καυσίμων είναι:

  • 80 ευρώ (με ψηφιακή κάρτα) για τα αυτοκίνητα και
  • 60 ευρώ (με ψηφιακή κάρτα) για τις μοτοσικλέτες,
  • Τα αντίστοιχα ποσά στη νησιωτική Ελλάδα είναι 100 και 70 ευρώ.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως αν δεν επιλέξετε πληρωμή με ψηφιακή κάρτα, τότε θα λάβετε 15 ευρώ λιγότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.