ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ελλάδα της «Μεγάλης Επανεκκίνησης»: Έρχονται κουπόνια για αγορά καυσίμων

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κ.Μητσοτάκης

Η Ελλάδα της «Μεγάλης Επανεκκίνησης»: Έρχονται κουπόνια για αγορά καυσίμων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει ακάθεκτος να εφαρμόζει τις «εντολές» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και να υιοθετεί τις προτάσεις του Κλάους Σβαμπ. 

Αυτή τη φορά με αφορμή την ενεργειακή κρίση και την κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία έχει προκαλέσει «έκρηξη» τιμών στα καύσιμα. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό μέσα στην εβδομάδα ο Κ.Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την στήριξη των πολιτών, λόγω της ακρίβειας. Τα μέτρα πιθανότατα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Το νέο στοιχείο θα είναι η «επιδότηση» για ένα μέρος του πληθυσμού, των πλέον ευάλωτων, για αγορά καυσίμων, όπου η ακρίβεια «καλπάζει». Κυβερνητικοί αξιωματούχοι που έχουν αναφερθεί στον θέμα σημειώνουν ότι δεν θα είναι οριζόντιο το μέτρο, αλλά θα απευθύνεται στους πλέον ευάλωτους και θα έχει την μορφή «κουπονιού».

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, όπως οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, θα δώσει… κουπόνια στους πολίτες, μετατρέποντας μας σε Σοβιετική Ένωση.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, δηλαδή ποιο θα είναι το ποσό, ποιοι θα το δικαιούνται κτλ. όμως δεν θα πρέπει να αναμένονται ιδιαίτερα γαλαντόμες ανακοινώσεις.

Καθοριστικές θα είναι πάντως η σημερινή και η αυριανή ημέρα. Σήμερα (14.03.2022) συνεδριάζει το Eurogroup και αναμένεται να υπάρξουν σαφείς ενδείξεις για το εύρος των ευρωπαϊκών παρεμβάσεων, ενώ αύριο ανακοινώνονται τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το πρώτο δίμηνο του έτους.

Μετά από αυτά θα «κλειδώσει» το περιεχόμενο του πακέτο των μέτρων στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών που πλήττονται από το ραγδαία διογκούμενο κύμα ανατιμήσεων σε ενέργεια, είδη διατροφής, βασικά εμπορεύματα και πρώτες ύλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλου των ανακοινώσεων ανάλογων πακέτων μέσα στην πανδημία. Δηλαδή θα δοθεί το περίγραμμα από τον πρωθυπουργό και εν συνεχεία θα εξειδικευτούν από τους αρμόδιους υπουργούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.