ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η κυβέρνηση «ανοίγει» την πόρτα σε ιδιωτικές εταιρείες που θα χορηγούν δάνεια

Ακόμα και χωρίς εξασφαλίσεις

Η κυβέρνηση «ανοίγει» την πόρτα σε ιδιωτικές εταιρείες που θα χορηγούν δάνεια

Ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων από μη τραπεζικά ιδρύματα, με τις αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών στο νέο σχέδιο νόμου το οποίο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Σήμερα, ήδη λειτουργούν τρεις εταιρίες μικροπιστώσεων που χορηγούν δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις. Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», τέτοιες εταιρίες θα μπορούν με τις αναγκαίες προσαρμογές σε κεφάλαια και ρευστότητα να ζητήσουν άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος για να επεκταθούν και στη στεγαστική και επιχειρηματική πίστη.

Ένα παρόμοιο ενδιαφέρον να μπουν σε αυτή την αγορά εμφανίζουν και οι λεγόμενες fintech ή neobank, δηλαδή ψηφιακές τράπεζες και ιδρύματα ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου Οικονομικών, μια τέτοια κίνηση -εφόσον προτιμηθούν αυτά τα δάνεια- θα συμπιέσουν τα επιτόκια χορηγήσεων. Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ελέγχουν άνω του 90% της αγοράς.

Μάλιστα, μέχρι τώρα δεν δέχονται καταθέσεις. Εφόσον αλλάξει το πλαίσιο, θα μπορούν να δέχονται και καταθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για διασφαλίσεις; Οι εταιρίες αυτές προβλέπεται ότι θα εποπτεύονται από τα ίδια αυστηρά κριτήρια με εκείνα των τραπεζών από την Τράπεζα της Ελλάδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.