ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Χατζηδάκης για τις φορολογία: «Η προσπάθεια μας είναι να πληρώσουν κάποιοι που δεν πλήρωναν καθόλου ή ελάχιστα»

«Η κυβέρνηση δεν απειλεί»

Κ.Χατζηδάκης για τις φορολογία: «Η προσπάθεια μας είναι να πληρώσουν κάποιοι που δεν πλήρωναν καθόλου ή ελάχιστα»

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στη φορολογία τονίζοντας ότι «η προσπάθεια μας είναι να πληρώσουν κάποιοι που δεν πλήρωναν καθόλου ή ελάχιστα».

«Είναι ένα σύστημα που μοιάζει με αλλά, όπως της Γαλλίας και της Ιταλίας. Δεν πρωτοτυπούμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στον ΣΚΑΪ υπογραμμίζοντας πως δεν απευθύνεται σε όλους.

«Απευθύνεται σε αυτούς που είναι πολύ κάτω τα εισοδήματά τους, κάποιοι μάλιστα θα έχουν και κέρδος με τη μείωση κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος το οποίο μετά θα καταργηθεί πλήρως. Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο κάνουμε μια πολυεπίπεδη επέμβαση» ανέφερε ο Χατζηδάκης και διευκρίνισε:

«Είναι το POS που θα συνδεθούν με τις ταμειακές μηχανές, είναι τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, είναι τα myDATA για να γίνονται καλύτερα οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ, κάνουμε ισχυρή παρέμβαση στα θέματα του λαθρεμπορίου, στα Airbnb που προσδοκούμε παραπάνω έσοδα. Είναι μια γενναία μεταρρύθμιση με χρώμα κοινωνικής δικαιοσύνης».

Όπως είπε ο Χατζηδάκης, οι αλλαγές δεν αφορούν μόνο τους ελευθέρους επαγγελματίες. «Το κενό ΦΠΑ έχει περιοριστεί στο 15% και στοχεύουμε να πάμε στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2027 δηλαδή στο 9%. Είναι μια συνολική προσπάθεια. Εδώ μπαίνει ένα επιπλέον τεκμήριο ώστε να μη δηλώνει ο καθένας ό,τι του έρθει για να κάνουμε μια προσέγγιση πιο στοχευμένη».

Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν εξαιρέσεις για τους νέους, όπου τα πρώτα 3 πρώτα χρόνια δεν θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος, όπως επίσης και στα νησιά όπου θα πληρώνουν τα μισά.

Σχετικά με την πορεία των ελέγχων από την ΑΑΔΕ ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «Η ΑΑΔΕ ολοκληρώνει ελέγχους σε 3.800.000 δηλώσεις. Έχουν συγκεντρωθεί 80 εκατ. πληροφορίες που οδηγούν σε διάφορα συμπεράσματα». Δίνοντας ένα παράδειγμα ο Χατζηδάκης είπε ότι υπάρχουν δηλώσεις εισοδήματος μέχρι 10.000 ευρώ και έχουν βρεθεί 50.000 ευρώ δαπάνες, 100.000, 200.000 ευρώ δαπάνες.

«Η κυβέρνηση δεν απειλεί. Η προσπάθεια μας είναι να πληρώσουν κάποιοι που δεν πλήρωναν καθόλου ή ελάχιστα» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, όσον αφορά τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν και πού θα δοθούν αυτά διευκρίνισε ότι «τα χρήματα που θα μαζευτούν θα πάνε κατά προτεραιότητα στην υγεία και την παιδεία. Στην υγεία θα υπάρξει αύξηση της επιδότησης στο νοσοκομείο» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.