ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Καρφώνεις;» – Πληρώνεσαι! – Το «μπόνους» που θα παίρνουν οι πολίτες που θα καταγγέλλουν φοροδιαφυγή

Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η πλατφόρμα, μέσα από την οποία θα γίνονται οι καταγγελίες

«Καρφώνεις;» – Πληρώνεσαι! – Το «μπόνους» που θα παίρνουν οι πολίτες που θα καταγγέλλουν φοροδιαφυγή

Η κυβέρνηση, λόγω της ανικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών να πατάξουν την φοροδιαφυγή, βάζει τους πολίτες να καταγγέλλουν ο ένας τον άλλον και μάλιστα τους υπόσχεται και «μπόνους» 3.000 ευρώ! 

Συγκεκριμένα, αύριο θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, η χρηματική ανταμοιβή για όσους καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και μαϊμού αποδείξεις μέσω της εφαρμογής e-appodixi.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πλαφόν της αμοιβής εξετάζεται να τοποθετηθεί κοντά στα 3.000 ευρώ, ενώ το ελάχιστο ποσό του bonus θα υπολογίζεται πιθανότατα με βάση το ποσό της «παράνομης» απόδειξης-συναλλαγής (π.χ. πολλαπλάσιο του ποσού της απόδειξης). Σε κάθε περίπτωση, πάντως, για να δικαιωθεί κάποιος την ανταμοιβή θα πρέπει η καταγγελία να είναι επώνυμη και θα πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι βάσιμη, δηλαδή να προκύψει αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη και φοροδιαφυγή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πλατφόρμα appodixi, που λειτουργεί από τον Σεπτέμβρη του 2022, έχει δεχτεί πάνω από 135.000 καταγγελίες, η πλειοψηφία εκ των οποίων όμως – δηλαδή το 55% – είναι ανώνυμες. Στόχος της ΑΑΔΕ είναι να μπει «φρένο» στις «πλαστές» συναλλαγές, ως εκ τούτου να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η φοροδιαφυγή αφού θα έρχονται στο φως όσοι αποκρύπτουν τζίρους και εκδίδουν αποδείξεις από «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές, στους οποίους και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία πρόστιμα και λουκέτα.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, εν ευθέτω χρόνο θα συνδεθούν με χρηματική ανταμοιβή και οι καταγγελίες που γίνονται από την νέα πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές καταγγελίες που παρουσίασε σήμερα η ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής.

Από σήμερα σε εφαρμογή η πλατφόρμα 

Ακόμα μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τίθεται από σήμερα στη διάθεση των φορολογουμένων.

Πρόκειται για την πλατφόρμα «Καταγγελίες πολιτών», η οποία είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) στη διαδρομή Εφαρμογές/Δημοφιλείς Εφαρμογές/Καταγγελίες Πολιτών και δίνει πλέον τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αυτοματοποιημένα τις καταγγελίες και πληροφορίες τους, επώνυμα ή ανώνυμα, επιλέγοντας μία ή περισσότερες από τις εξής θεματικές κατηγορίες:

  • Διαφθορά – παραβάσεις ακεραιότητας
  • Φορολογικές παραβάσεις
  • Τελωνειακές παραβάσεις
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε το πρωί, στη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, του υφυπουργού, Χάρη Θεοχάρη, και της γενικής γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Μαρίας Ψύλλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.