ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις αυξήσεις στις επαγγελματικές μισθώσεις – Ορίζεται πλαφόν 3%

Τα μισθώματα των εμπορικών & επαγγελματικών μισθώσεων αναπροσαρμόζονται βάσει του τρέχοντος πληθωρισμού

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις αυξήσεις στις επαγγελματικές μισθώσεις – Ορίζεται πλαφόν 3%

Κατατέθηκε στη Βουλή, η τροπολογία – προσθήκη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία αφορά στο πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις.

Με τις διατάξεις της τροπολογίας επιτρέπεται, από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022, αναπροσαρμογή του μισθώματος που ανέρχεται σε 3%, κατά ανώτατο όριο, σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2021, για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην συνοπτική ανάλυση των συνεπειών της ρύθμισης, ο συνδυασμός της πανδημίας του κορωνοϊού και της γεωπολιτικής κρίσης της Ουκρανίας, προκάλεσε μία παγκόσμια οικονομική κρίση αύξησης των τιμών του διεθνούς εμπορίου, που με τη σειρά της οδήγησε σε μία κρίση υψηλού πληθωρισμού και μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Τα μισθώματα των εμπορικών και επαγγελματικών μισθώσεων αναπροσαρμόζονται καταρχήν βάσει του τρέχοντος πληθωρισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι αναπροσαρμογές αυτές σε μία κατάσταση έκτακτου πληθωρισμού, ύψους μη αναμενόμενου για τη νομισματική περιοχή του ευρώ, μπορούν να οδηγήσουν σε μία βίαιη αναπροσαρμογή της αγοράς ακινήτων που, με τη σειρά της, αναμένεται να προκαλέσει δευτερογενείς πληθωριστικές πιέσεις κα αύξηση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, με Ιδιαίτερα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα στις μεσαίες, στις μικρές και στις πολύ μικρές επιχειρήσεις που ειδικώς επιχειρείται να προστατευθούν με την προτεινόμενη ρύθμιση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.