ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κενό 800-900 χιλ. τόνων σιταριού για το ψωμί του λαού παραδέχτηκε η κυβέρνηση!

Για σπορέλαιο και αραβοσιτέλαιο «θα περιμένουμε να φυτρώσουν οι νέες καλλιέργειες στον Εβρο»

Κενό 800-900 χιλ. τόνων σιταριού για το ψωμί του λαού παραδέχτηκε η κυβέρνηση!

Την έλλειψη 800-900 χιλιάδων τόνων μαλακού σιταριού από το οποίο παρασκευάζεται το ψωμί και άλλα βασικά είδη διατροφής λόγω των αντι-κυρώσεων που επέβαλε η Ρωσία- και κατά της Ελλάδας- για την αποστολή όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι, παραδέχτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υπουργός είπε ότι έχουμε έλλειμα «800-900 χιλιάδων τόνων μαλακού σιταριού», αυτό που δεν είπε είναι ότι όλες οι χώρες που λάχουν δεθεί τις ρωσικές αντι-κυρώσεις θα καταφύγουν σε αυτές τις αγορές για την προμήθεια μαλακού σιταριού με αποτέλεσμα η τιμή του ψωμιού και των άλλων προϊόντων της διατροφικής αλυσίδας που βασίζεται στο μαλακό σιτάρι να εκτιναχθεί πάνω από το 50% της νυν τιμής, η οποία είναι ήδη 70% ακριβότερη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αυτό προφανώς δεν απασχολεί τον υπουργό ούτε τον πρωθυπουργό γιατί όπως είπε και η Μαρία Αντουανέτα: «αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι».

Εξίσου ανησυχητική είναι η κυβερνητική προσέγγιση και σε ότι αφορά το σπορέλαιο, το αραβοσιτέλαιο κλπ για τα οποία έχει επιβληθεί πλαφόν αγοράς τους στα σούπερ μάρκετ.

Απέδωσαν την έλλειψη όχι στις ρωσικές αντι-κυρώσεις στην Ελλάδα, αλλά στο ότι οι πολίτες και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης έχουν «στοκάρει» μεγάλες ποσότητες ηλιέλαιου με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα.

Ποια λύση θα βρει η κυβέρνηση; Θα φυτέψει στον Έβρο… ηλιοτρόπια!

Ναι στα σοβαρά μας είπαν ότι θα αντιμετωπίσουν την έλλειψη που οι ίδιοι προκάλεσαν φυτεύοντας ηλιοτρόπια σε μια περιορισμένη έκταση όπως είναι ο Έβρος, του οποίου οι καλλιέργειες χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο για να αποδώσουν!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τότε όλοι παντεσπάνι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.