ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κρίστιαν Χατζημηνάς: «Χρειάζεται επαναβιομηχανοποίηση και ελεγχόμενη τεχνητή νοημοσύνη»

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), Πρόεδρος και ιδρυτής EFA GROUP μίλησε για το διττό ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στο OT FORUM

Κρίστιαν Χατζημηνάς: «Χρειάζεται επαναβιομηχανοποίηση και ελεγχόμενη τεχνητή νοημοσύνη»

Στο OT FORUM, ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), Πρόεδρος και Ιδρυτής EFA GROUP, μίλησε για την ανάγκη μιας σειράς μεταρρυθμίσεων στην ελληνική επιχειρηματικότητα, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική. «Έχουμε ήδη μεγάλη ανάπτυξη, πρέπει όμως να είμαστε εγκρατείς και να θωρακίσουμε την οικονομία μας».

Τόνισε το γεγονός ότι όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να ανασυντάξουμε τον πρωτογενή μας τομέα και τη βιομηχανία, να προωθήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να ενισχύσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αναπτυχθεί βιώσιμα, να είναι μια χώρα αυτόνομη και ανεξάρτητη, που θα επενδύει στους ανθρώπους της.

Μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει απόλυτος έλεγχος και σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο στον τομέα της εξέλιξης της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Για τη ραγδαία αύξηση της παραγωγικότητας της νεότερης κυρίως γενιάς πρότεινε ως Ε.ΕΝ.Ε. τη στοχευμένη μείωση του μη-μισθολογικού κόστους που θα επιμερίζεται 50-50 σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Δηλαδή τις εταιρείες που θα αναλάβουν τη χρηματοδότηση για την επανεκπαίδευση του προσωπικού, και τους εργαζομένους που θα διαθέτουν τον χρόνο τους. Όσοι εκπαιδεύονται, θα λαμβάνουν ένα «πιστοποιητικό ψηφιακών δεξιοτήτων» και το κράτος θα κινητροδοτεί τη διαδικασία μειώνοντας το μη-μισθολογικό κόστος.

Η πρόταση αυτή θα τονώσει και την επαναβιομηχανοποίηση μέσω της ψηφιοποίησης και της εξοικείωσης του προσωπικού με τις νέες τεχνολογίες, και θα στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις να σταθούν καλύτερα στον διεθνή ανταγωνισμό για ικανό ανθρώπινο δυναμικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.