ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ξεκινά η κατασκευή του πρώτου Ειδικού Σχολείου Γλυφάδας μέσω του ΕΣΠΑ

Θα διατεθούν 10.000.000€

Ξεκινά η κατασκευή του πρώτου Ειδικού Σχολείου Γλυφάδας μέσω του ΕΣΠΑ

Εξασφάλισε από το ΕΣΠΑ την αναγκαία χρηματοδότηση ο Δήμος Γλυφάδας και σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου Ειδικού Σχολείου της πόλης. 

Θα διατεθούν 10.000.000€ από το ΕΣΠΑ για το νέο Ειδικό Σχολείο Γλυφάδας το οποίο παράλληλα θα αξιοποιείται και ως πολιτιστικός – συνεδριακός χώρος.

«Κι όμως, υπάρχουν σπουδαίες ειδήσεις τον Αύγουστο! Και μάλιστα από αυτές που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή πολλών. Αυτή η είδηση ήρθε στη Γλυφάδα μας και αφορά την πλήρη χρηματοδότηση με ευρωπαϊκούς πόρους για το πρώτο Ειδικό Σχολείο στην πόλη μας» αναφέρει ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και συνεχίζει.

«Ένα έργο που μπορεί να αλλάξει τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας προς το καλύτερο – ένα σχολείο που θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική και θα δώσει μια τεράστια ανακούφιση στις οικογένειές τους», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:

«Αντιμετωπίσαμε ένα βουνό από δυσκολίες: Μελέτες, διαγωνισμοί, άδειες, χρηματοδοτήσεις, όλα να γίνουν στην εντέλεια, όλα να γίνουν έγκαιρα.

Είχαμε πετύχει μια προκαταρκτική συμφωνία για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά τελικά το αυξημένο κόστος της τελικής μελέτης, οι αυξήσεις και οι ανατιμήσεις που επηρεάζουν καίρια ένα τόσο μεγάλο έργο και η ανάγκη να μην υπάρξει κάποιο κενό στη χρηματοδότηση ούτε κάποια καθυστέρηση στην υλοποίηση, μας οδήγησε να κυνηγήσουμε την ευρωπαϊκή λύση, ώστε να εξασφαλίσουμε το σύνολο της δαπάνης του έργου και την απρόσκοπτη ροή χρηματοδότησης. Διεκδικήσαμε δέκα εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ – και καταφέραμε να τα λάβουμε!

Και πλέον έχουμε όλα τα εχέγγυα ότι το όνειρο της δημιουργίας αυτού του τόσο ξεχωριστού σχολείου σύντομα θα είναι πραγματικότητα ! Το ειδικό σχολείο θα γίνει στο χώρο που στεγαζόταν το παλιό εγκαταλελειμμένο πλέον 2ο Δημοτικό μας σχολείο στη συμβολή των οδών Βέμπο και Λόντου, το οποίο σύντομα θα γκρεμιστεί.

Θα είναι ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα με την καλύτερη δυνατή ποιότητα κατασκευής σε όλες τις υποδομές του – όπως δηλαδή αξίζει στα παιδιά που θα φιλοξενεί- ενώ θα έχει και αμφιθέατρο περίπου 400 θέσεων, που θα καλύψει και πολιτιστικές και άλλες ανάγκες της πόλης μας» υποστήριξε ο Δήμαρχος Γλυφάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.