ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκινά σήμερα το «Καλάθι του Άϊ-Βασίλη» στα παιχνιδάδικα – Τι περιλαμβάνει

Κάθε αλυσίδα θα είναι υποχρεωμένη να έχει τουλάχιστον ένα είδος από κάθε κατηγορία και τα καλάθια των επιχειρήσεων θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-katanalotis

Ξεκινά σήμερα το «Καλάθι του Άϊ-Βασίλη» στα παιχνιδάδικα – Τι περιλαμβάνει

«Πρεμιέρα» κάνει σήμερα για το «καλάθι του Άϊ-Βασίλη» στα παιχνιδάδικα που αφορά στην αγορά παιδικών παιχνιδιών και εφαρμόζεται αποκλειστικά για την περίοδο των εορτών.

Τα προϊόντα θα φέρουν στο ράφι πώλησης το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί ώστε να τα γνωρίζουν οι καταναλωτές, ενώ η σχετική λίστα με τις τιμές θα αποστέλλεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θα ελέγχεται για να διαπιστωθεί αν τηρείται ο νόμος περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Κάθε αλυσίδα θα είναι υποχρεωμένη να έχει τουλάχιστον ένα είδος από κάθε κατηγορία και τα καλάθια των επιχειρήσεων θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-katanalotis.

Τα παιχνίδια που μπαίνουν στο «Καλάθι του Άϊ-Βασίλη»

Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει «Το καλάθι του Αϊ-Βασίλη» θα είναι:

  • επιτραπέζια παιχνίδια /παζλ
  • κούκλες και κουκλόσπιτα
  • βρεφικά παιχνίδια
  • φιγούρες δράσης
  • παιχνίδια κατασκευών
  • οχήματα και τηλεκατευθυνόμενα
  • ηλεκτρονικά παιχνίδια
  • αθλητικά παιχνίδια (μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)
  • λούτρινα αλλά και μουσικά παιχνίδια.

«Όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που εξειδικεύονται στη πώληση παιχνιδιών, υποχρεώνονται να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης λίστα με παιχνίδια τα οποία θα παρέχουν σε προσιτές τιμές. Η λίστα αυτή πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα παιχνίδι για κάθε κατηγορία που εμπορεύεται το κατάστημα», είχε εξηγήσει προ ημερών από τη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός, καταθέτοντας τη σχετική τροπολογία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, ο υπουργός διευκρίνισε ότι προαιρετικά, και αν το θέλουν, μπορούν και επιχειρήσεις με κάτω από ένα εκατομμύριο μεικτό τζίρο να διαθέτουν «καλάθι του ‘Αϊ-Βασίλη», αλλά δεν καθίσταται υποχρεωτικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.