ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέος αναπτυξιακός νόμος: Μπλοκαρισμένα ΑΦΜ – Ασφυξία στην αγορά

Ο αναπτυξιακός νόμος ξεκινά, όμως τα μπλοκαρισμένα ΑΦΜ δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα

Νέος αναπτυξιακός νόμος: Μπλοκαρισμένα ΑΦΜ – Ασφυξία στην αγορά

Ξεκινά τις επόμενες μέρες ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ωστόσο, τεράστιο ζήτημα αποτελούν τα αποκλεισμένα και μπλοκαρισμένα ΑΦΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 480.000 ΑΦΜ μόλις τα 40 με 50 χιλιάδες μπορούν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα με τον τον Νίκο Παπαθανάση να δηλώνει πρόσφατα ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μια μικρή «περίμετρο» ΑΦΜ και επιχειρήσεων, που μπορούν να πάνε στον τραπεζικό τομέα».

«Στην πατρίδα μας» συμπλήρωσε «έρχονται 80 δισ. ευρώ (ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης), τα οποία εκτιμάται ότι μπορούν να μοχλεύσουν 40 δισ. ευρώ σε ιδιωτικούς πόρους, άρα χρειαζόμαστε επιχειρήσεις δυνατές».

Η σημερινη όμως κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη. «Η περίμετρος των επιχειρήσεων (που μπορούν να απευθυνθούν στον τραπεζικό τομέα) περιορίζεται σε περίπου 45.000 ΑΦΜ και σκοπός μας είναι να πάμε σε επενδυτική βαθμίδα».

Όσον αφορά τον νέο αναπτυξιακό νόμο ξεκινά με την «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα» με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσει ο τομέας «Τουρισμός» και η «Αγροδιατροφή». Ο κάθε τομέας – καθεστώς έχει προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 75 εκατ. θα αφορούν ενισχύσεις με τη μορφή της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης κόστους δημιουργούμενης απασχόλησης και τα 75 εκατ. φορολογικές απαλλαγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μέγιστο ύψος της επιχορήγησης – επιδότησης ορίζεται στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ αυτό της φορολογικής απαλλαγής στα 5 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.