ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι οδηγοί ταξί τραβούν… «χειρόφρενο» – Ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης

Όσο βρίσκονται στον δρόμο «απλώς μπαίνουν μέσα»

Οι οδηγοί ταξί τραβούν… «χειρόφρενο» – Ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης

«Χειρόφρενο» έχουν τραβήξει οι περισσότεροι οδηγοί ταξί, καθώς σύμφωνα με όσα λένε όσο βρίσκονται στον δρόμο «απλώς μπαίνουν μέσα».

Ενώπιον του διλήμματος της χορήγησης μηνιαίας επιδότησης σε κάθε ταξί προκειμένου να αποφευχθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια θέτουν το υπουργείο Μεταφορών με το υπόμνημα που κατέθεσαν στον υφυπουργό, Μιχάλη Παπαδόπουλο οι αυτοκινητιστές ταξί.

Συγκεκριμένα μέσα από τα μέτρα ενίσχυσης απαιτούν:

  • αναπροσαρμογή κομίστρου
  • οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ ανά όχημα σε μηνιαία βάση
  • μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα, από 24% στο 13% και
  • μείωση του ΕΦΚ από 0,7 ευρώ/λίτρο στο 0,5 ευρώ/λίτρο
  • επιδότηση για αντικατάσταση των οχημάτων και
  • παράταση ισχύος των αδειών ταξί που λήγουν φέτος λόγω παλαιότητας

Η κατάσταση οδηγείται σε διάλυση και ο κλάδος σε πτώχευση, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει o πρόεδρος της ομοσπονδίας ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος, αναφορικά και με την Uber.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα προβλήματα δημιουργούνται καθώς δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα τιμολόγια ρίχνοντας κατά πολύ τις τιμές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.